img

Вести

Уручени новогодишњи пакетићи корисницима Дневног боравка

img

Print

У веселој атмосфери пуној оптимизма, добро познатој свима који су икада посетили румски Дневни боравак/ центар за децу и младе са сметњама у развоју, уприличена је још једна подела новогодишњих пакетића корисницима ове установе, а све у организацији Општине Рума.

Испред локалне самоуправе новогодишње поклоне корисницима су уручили председница Општине Рума Александра Ћирић, заменица председника Биљана Поповић Јовановић и председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић.

"Изузетно ми је драго што смо новогодишњим пакетићима обрадовали кориснике услуга Дневног боравка, установе која већ дужи низ година несметано ради у нашем граду. Наша је дужност и обавеза да водимо рачуна и бригу о свима њима, па се тако поред наших редовних дужности које испуњавамо према Дневном  боравку, трудимо да на сваки начин, посебно током празника, улепшамо дане свим корисницима, управо кроз дружења попут данашњег ", нагласила је председница Ћирић.

Општина Рума је данас донирала 35 новогодишњих пакетића колико тренутно и има корисника услуга Дневног боравка/центра за децу и младе са сметњама у развоју.  У знак захвалности штићеници ове установе уручили су представницима румске општине пригодне поклоне у виду рукотворина израђених на креативним радионицама Дневног боравка.

ВД директор Установе за пружање социјалне заштите "Солидарност" Бранислав Павић захвалио се локалној самоуправи на подршци и помоћи коју пружају самој установи, али и корисницима и њиховим родитељима.

"Имамо и одличну сарадњу и пуну подршку Општине, ово је заиста простор у коме се посвећено ради, где нам је заједнички циљ да сви корисници, уз стручну асистенцију, што квалитетније утроше своје време. Хвала у име свих на пакетићима, али то није једина ствар вредна помена. Ту су и адаптација простора, у коме смо такође имали помоћ Општине, али и прво инклузивно игралиште, које ће бити постављено наредне године у нашем дворишту, захваљујући пројекту "Партиципативно буџетирање". Са новим садржајима знатно ћемо унапредити рад Дневног боравка", казао је Павић.
donor
donor
donor
donor