img

Вести

Сјајан годишњи концерт КУД Жарковац

img

Print

Фантастичним концертом Културно уметничко друштво Жарковац заокружило је изузетно успешну 2021. годину.

У препуној сали сеоског Дома културе публика је вечерас уживала у виртуозној игри и песми три жарковачке играчке секције, али и у сјајној музичкој пратњи на хармоници професора Дарка Ђокића.

Жарковчани су се представили са играма из Јасенице, Димитровграда, Бујановца, Црноречја, из Централне Србије, изворним песмама, а вече су употпунили и драги пријатељи из Републике Српске – КУД Церовица из општине Станари.

Концерту је присуствовала и заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић, која је нагласила да су културно уметничка друштва важни стубови сеоског друштвеног живота.

„Врло добро и дуго познајем рад КУД Жарковац, јер сам активно укључена у рад стејановачког КУД „Бриле“, које са Жарковчанима негује не само сарадњу, већ и пријатељство. Пуно нам је срце после оваквих концерата, види се колико је труда уложено у све, колико су сама деца уживала, баш као и публика. За локалну самоуправу је част да подржи рад ентузијаста, јер врло добро знамо колико је тежак рад у сеоским срединама и због мањег броја деце и чињенице да није децу лако приволети да се одлуче за фолклор. Ми ћемо сигурно као Општина Рума подржати рад свих удружења и дати свој допринос неговању традиције и очувања културног богатства“, изјавила је заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић.

Председница КУД Жарковац Марија Крунић се на крају концерта захвалила Општини Рума, Месној заједници, свим пријатељима и спонзорима који подржавају рад сеоског културно уметничког друштва које тренутно броји око 80 чланова.

„По 14. пут календарску годину завршавамо на овај начин. Није било лако припремити се, јер је многе ствари диктирала епидемиолошка ситуација. Ипак, љубав према оно што радимо надјачала је све. Успели смо да урадимо све што смо наумили, уживала су и деца на сцени и ми у публици. Сви су били сјајни и дечији и припремни и извођачки ансамбл, ту је и одлична Ања Табак која је певала изворне песме. Наравно велику захвалност дугујемо нашим пријатељима из Републике Српске, маестално су представили игре из свога завичаја и сви су вечерас заиста заслужили аплаузе“, казала је Марија Крунић.
donor
donor
donor
donor