img

Вести

"Златна рукавица" за Румљанина Ненада Јовановића

img

Print

На најбољи могући начин вишеструки првак Србије у боксу и репрезентативац наше земље Ненад Јовановић затворио је такмичарску 2021. годину.

Млади Румљанин је освојио Међународни турнир велике традиције "Златна рукавица“ који је протеклог викенда одржан у Лозници.

Јовановић је у финалу савладао Руса Сергеја Зубкова придодавши својој златној колекцији трофеја још једно одличје и то оно најсјаније.

"Пут до "златне рукавице" није био нимало лак. У првом мечу савладао сам медитеранског првака, македонског борца, а затим и изузетно квалитетног ривала из Русије. Сав уложени труд се исплатио и вредно признање је дошло у моје руке", рекао је одмах наком освајања турнира Ненад Јовановић, за кога ове зиме нема паузе.

"Мене у фебруару чека Европско првенство. То је врхунски спорт, зато и захтева много одрицања, тако да паузе за мене и мог тренера Борислава Крстића нема. Циљ ми је да на Европском првенству за боксере до 22 године направим још један добар резултат. Идем корак по корак напред, вредно тренирам и верујем да је преда мном још успешнија сезона", поручио је Јовановић.

На 64. Међународном турниру "Златна рукавица" учествовало је 90 боксера из 17 земаља света.

Подсетимо, Ненад Јовановић је ове године боксовао за БК "Црвена звезда" и БК "Лозница" и сезону је завршио без пораза.
donor
donor
donor
donor