Opština Ruma najbolje mesto za investiranje

Opština Ruma je uspešno, po treći put, prošla program resertifikacije od strane Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i jedna je od četiri lokalne samouprave u Srbiji kojoj je uručen sertifikat BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo je samo jedno u nizu priznanja za Opštinu Ruma, jer je nedavno naša opština od strane pokrajinske Vlade, uz Novi Sad i Sombor, proglašena za lidera investicija u Vojvodini.

Opština Ruma je danas prepoznata od investitora kao ozbiljna lokalna samouprava, koja poštuje ugovorne obaveze i ima partnerski odnos prema svim investitorima, smatra predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

"Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, kakvu smo imali pre pet godina u Rumi, uspeli smo zahvaljujući podršci Republike, Pokrajine i NALED-a, da napravimo odličnu poslovnu klimu i iskoristimo sve one geostrateške pogodnosti koje Opštine Ruma ima. Danas investitori koji dolaze u Opštinu Ruma imaju na raspolaganju infrastrukturno uređene industrijske zone, efikasnu Opštinsku upravu, koja će na najbrži mogući način obaviti sve proceduralne poslove i za to smo takođe više puta pohvaljeni od resornih ministarstava i Vlade Srbije. Zahvaljujući svemu tome u našu opštinu svetski renomirane kompanije, ali i domaće firme, investirale su između 100 i 150 miliona evra, otvoren je veliki broj radnih mesta, a nije tajna da sada u Rumi rade i građani iz susednih opština", izjavio je Mančić napomenuo da interesovanje investitora za Opštinu Ruma ne jenjava.

opširnije...

Ruma - Lider investicija u Vojvodini

Opština Ruma dobila je danas još jedno veliko priznanje od Pokrajinske Vlade i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Na današnjoj konferenciji "Lideri investicija u Vojvodini", održanoj u zgradi Pokrajinske Vlade, Opština Ruma se našla u odabranom društvu gradova Novog Sada i Sombora, kao jedna od tri lokalne samouprave u Vojvodini koja je najdalje odmakla u oblasti investicija.

Prvi čovek rumske lokalne samouprave Slađan Mančić podsetio je da je samo pre pet godina Opština Ruma bila u teškoj finansijskoj situaciji, opterećena dugovanjima, kreditnim zaduženjem, ali da je zahvaljujući odgovornomm radu i domaćinskom ponašanju, uz veliku podršku Republike, Pokrajine i samog NALED-a, pronašla izlaz iz nezavidne pozicije.

"Uspeli smo zajedničkom saradnjom sa višim nivoima vlasti, logističkom i finansijskom podrškom u vidu subvencija, uz podrazumevanu transformaciju lokalne administracije, da napravimo odličnu investicionu klimu i po treći put smo prošli proces resertifikacije NALED-a za povoljno poslovno okruženje, ovog puta sa čak 88,4 odsto ispunjenih kriterijuma", rekao je Mančić i dodao da je za kratko vreme u Rumi otvoreno 5.000 radnih mesta, da je na teritoriju opštine ušlo između 100 i 150 miliona evra investicija, te da sada u Rumi rade i građani iz susednih opština.

opširnije...

BFC SEE resertifikacija Opštine Ruma - Sertifikat za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi

XII godišnja Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) održana je danas u Beogradu. Opštini Ruma je tom prilikom zvanično uručen sertifikat BFC SEE(Business Friendly Certification South East Europe) za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo je treći put da Opština Ruma prolazi kroz proces resertifikacije od strane NALED-a, a prvi BFC SEE je dobila pre pet godina.

Danas je dodeljeno ukupno 17 sertifikata za opštine po meri privrede u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Srbiji. Ove opštine nude uslove za investiranje po najvišim međunarodnim standardima. U Srbiji su ovaj sertifikat dobile samo četiri opštine: Ruma, Novi Sad, Sombor i Leskovac.

TablaSertifikacija opština s povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi od velike je važnosti za privlačenje potencijalnih investitora, ali i za poboljšanje rada lokalnih uprava.

opširnije...

Intervju predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića za CorD magazin / avgust 2017

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić dao je intervju za avgustovski broj uglednog magazina CorD.
CorD magazin vodeći je regionalni mesečnik na engleskom, tematski okrenut poslovnom životnom stilu. Svakog prvog u mesecu stiže direktno u ruke poslovnih ljudi, političara i diplomata u Srbiji, kao i svih članova srpske i vlada u regionu.
Predsednik Mančić se u intervjuu osvrnuo na investicionu klimu u našoj opštini, rešavanju infrastrukturnih i drugih problema i zašto se Ruma svrstava među pet najuspešnijih opština u Vojvodini
Intervju predsednika Opštine Ruma

CorD

RTV - Infrastruktura privlači investitore

RUMA, SUBOTICA

Iako Vojvodina i u prvoj polovini ove godine beleži trend privrednog rasta, u pozitivnoj statistici ne učestvuju svi njeni delovi. Najbolje pokazatelje i dalje imaju Srem i sever Bačke, dok pojedine gradove investitori godinama obilaze.

Veliki broj komunalno opremljenih industrijskih zona, više od 4 hiljade hektara zemljišta i pristup panevropskim saobraćajnim koridorima, doveli su u Vojvodinu nove investitore i proizveli pozitivne ekonomske pokazatelje. Prvi preduslov, a to najbolje pokazuju sremske opštine, jeste da opština obezbedi infrastrukturu. U Industrijskoj zoni "Rumska petlja" ovih dana grade se još dve nove fabrike.

"U tim fabrikama koje su izgrađene, gotovo 1.500 ljudi je našlo zaposlenje i to je nešto što nam daje za pravo da kažemo da smo jedna opština koja ima dobro poslovno okruženje i poslovnu klimu i to su investitori prepoznali", kaže Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

Izvor: rtv.rs

Intervju predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića za CorD magazin

 

U okviru predstavljanja privredne saradnje između Francuske i Srbije u specijalnom izdanju renomiranog magazina CorD pod nazivom "Francusko-srpska ekonomska saradnja 2016", predsednik opštine Ruma Slađan Mančić je odgovorio na važna pitanja iz ove oblasti. Naglasak je stavljen na nedavno otvoren pogon francuske kompanije HUTCHINSON, kao i na prezentovanje investicionih potencijala opštine Ruma. Predsednik je ukazao na važnost francuskih investicija u Rumi jer Francuska predstavlja treću najveću evropsku silu i kao takva podstiče dolazak novih investitora.
 
Predsednik je,između ostalog, rekao sledeće: "Opština Ruma je kao prioritet postavila izgradnju kompletno opremljenih radnih zona, koje mogu da odgovore svim potrebama potencijalnih investitora. Radovi na unapredjenju industrijskih i radnih zona su deo procesa koji se kontinuirano odvija s ciljem stvaranja idealnih uslova za poslovanje. Zone su kompletno infrastrukturno uredjenje i mogu da odgovore svim potrebama postojeće privrede i postoje veliki kapaciteti za nove investicije."

Link ka CorD magazinu - https://issuu.com/cordmagazines/docs/francuska_srpska_ekonomska_saradnja

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian