Планинари успешни у Војвођанској трекинг лиги

31. октобар 2019.

ПК БорковацЧланови планинарског клуба "Борковац" Рума постигли су запажене резултате и на последњем колу Војвођанске трекинг лиге за 2019. годину, које је одржано у недељу, 27. октобра на Фрушкој гори.

На последњем колу такмичења које организује Планинарски савез Војводине, за румски клуб је наступио 21 такмичар, од којих је осморо успешно завршило велику стазу, дужине 42 километра са 1240 метара укупног успона. Чак шесторо чланова "Борковца" освојило је медаље: Никола Секулић био је најбржи јуниор на великој стази, док су на средњој стази били успешни Јован Малешевић (други у конкуренцији јуниора), Миа и Ленка Малешевић (прва и друга у конкуренцији јуниорки), Тамара Мрвош (друга у конкуренцији сениорки) и Дубравка Иванић (друга у конкуренцији ветеранки и укупној женској конкуренцији).

И ове године појединци из редова "Борковца" заузели су висока места на коначним ранг листама Војвођанске трекинг лиге. Никола Секулић је нови јуниорски шампион Војводине у трекингу, док је прошлогодишњи јуниорски шампион Јован Малешевић заузео друго место. Нова јуниорска шампионка Војводине је Миа Малешевић, а друго место у генералном пласману припало је Ленки Малешевић. Јелена Радосављевић је освојила прво место у конкуренцији сениорки и друго место у укупној женској конкуренцији, док је Зоран Удовчић као и прошле године заузео треће место у конкуренцији такмичара из војвођанских клубова.

опширније...

Оглас - закуп пословног простора у Руми

23. октобар 2019.

OglasОпштина Рума даје у закуп на одређено време од пет година, путем јавног надметања, пословни простор у Руми. Оглас је отворен од 23.10.2019. до 8.11.2019. године.

За све потребне информације заинтересовани се могу обратити Јавно комуналном предузећу "Паркинг и инфраструктура" Рума, Главна 111 или на број телефона 022/478-077.

Оглас

 

Јавни позив за избегла лица за откуп седам сеоских кућа са окућницом

24. децембар 2018.

Повереништво за избеглице и миграције општине Рума расписује Јавни позив за избегла лица са територије општине Рума за откуп седам сеоских кућа са окућницом.

Јавни позив траје од 25.12.2018. до 31.01.2019. године.

Све информације на телефон 022/479 162 или у канцеларији Повереништва у Руми, улица Главна 107.

Јавни позив

Потребна документација

Образац за пријављивање

Изјава подносиоца пријаве

Изјава продавца куће

Изложба слика Ласла Колара

5. април 2019.

ПлакатПетак, 5. април Велики хол Културног центра у 19.00 часова

Ласло Колар је рођен 1949. године у Бајши. Дипломирао је на Ваздухопловној  војној академији у Задру 1970. године. Наставио је школовање и усавршавање на ЈАТ - овој пилотској академији и на “Flight Academy Miami” Флорида, САД.Ликовно образовање стицао је  у атељеима реномираних академских сликара као што је Љиљана Петровић из Мадрида са којом ради три године, затим Виктор Шкрабањ из Бечеја и други. Студијска путовања: Мадрид, Париз, Лондон, Беч, Берлин, Будимпешта, Рим, Фиренца, Милано и Њујорк. Излагао је на многобројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Оснивач је и дугогодишњи организатор ликовних колонија у Бајши, Криваји и ликовне колоније “Винарија Бринџ” у Бачкој Тополи, а и сам је учесник многобројиних међународних ликовних колонија у земљи и иностранству. Добитник је више награда од којих издваја Прву специјалну награду IV Балатон салона међународног бијенала малог формата ликовних уметности, Vоnyarcvashegy, Мађарска 2014. године. Члан је УЛУС-а, СУЛУВ-а и Удружења РАСАРТ.

Више информација на сајту Културног центра.

Исправна вода за пиће у Руми

14. јун 2018.

Због великог броја порука и позива потрошача, који су на друштвеним мрежама прочитали вест да се у Руми у води налази велика количина метана (вест која је изворно потекла из Београда, а што је демантовао и београдски водовод) ЈП Водовод Рума обавештава грађане о следећем:

Румски водовод не пушта метан у воду нити било коју хемијску супстанцу сем дезинфекционог средства које је присутно од самог постојања водовода.

Анализе водеза пићесе врше на месечном нивоу у интерној лабораторијина150 узоракаиз којихсе проверава  физичко-хемијска и микробиолошка исправност воде.

Анализу воде за пиће врши и Завод за јавно здравље Сремска Митровицана 34 узорка месечно, као и Градски завод за јавно здравље Београд и Институт Винча 4 пута годишње.

Вода у Руми је једна од најбољих и најздравијих вода за пиће у Војводини.

Апелујемо на грађане да не реагују на непроверене и злонамерне информације које се на друштвене мреже изузетно лако пласирају и масовно шире стварајући панику.

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001