Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Конкурси за пројекте

2019. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

 

 

2018. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

 

 

2017. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

 

2016. година

Додела средстава за програме и пројекте из области културе

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

 

2015. година

Додела средстава за редовне активности и програме удружења:

Додела средстава за програме и пројекте из области културе:

Додела средстава за програме и пројекте из области спорта:

Зимске службе на терену - Апел возачима

26. фебруар 2018.

SnegПред нама су три најхладнија дана од почетка зиме. Снег пада у већем делу земље, температура и до минус 15 степени Целзијусових.

Дежурне зимске службе у Општини Рума су од јутрос, од 4:45 часова, на терену, со је посута на свим приоритетним путним правцима, па на тим саобраћајницама тренутно нема потребе за чишћење снега. Из Штаба за ванредне ситуације поручују да се ситуација прати и да механизација у приправности.

Упућен је и апел возачима да буду максимално опрезни и прилагоде брзину кретања ситуацији на путу. Возачима се саветује да смање брзину, повећају одстојање између возила, избегавају нагле промене праваца и нагла кочења.

5

 * кроз општину Рума пролази и траса државног пута првог реда М-21, Нови Сад – Шабац.

Држава санира оштећења у Улици Владимира Назора

14. октобар 2019.

SanacijaДанас је почела реконструкција оштећеног пута на улазу у наш град са државног пута М21, од "Авионског крила" па до раскрснице улица: Владимира Назора и Индустријска.

Оштећења су настала услед велике фреквенције саобраћаја, посебно тешког, теретног, јер се том трасом пружала обилазница око пута Нови Сад - Шабац, на којем су се одвијали радови на реконструкцији коловоза и изградњи кружних токова.

Општина Рума је током преусмеравања саобраћаја на алтернативни правац, улицама Владимира Назора и Индустријска, констатовала оштећења у поменутим улицама, документовала их и упутила допис Министарству грађевине и ЈП "Путеви Србије" у којем је тражила санацију оштећене деонице.

Slađan Mančić"Овим путем желим да се захвалим држави што су стварно показали своју одговорност, издали налог и са њиховим финансијским средствима данас ушли у реконструкцију тог пута(Ул. Владимира Назора у надлежности је локалне самоуправе). То је нешто што нама као локалној самоуправи много значи, јер нисмо у овом моменту у ситуацији да то пре зиме санирамо. Немамо планирану позицију у буџету и не можемо расписати тендер за одржавање те улице. Држава је на тај начин показала да води рачуна о свим локалним самоуправама, да и поред тога што тај пут није у њиховој надлежности, хоће да поправе оштећена, па ће пут врло брзо бити потпуно функционалан и најважније - безбедан", изјавио је Манчић.

опширније...

4

   * аутопут Е-70 и железничка пруга - Коридор 10 се налазе на периферији града (Коридор 10 повезује Руму са Хрватском, Словенијом и целом западном Европом са једне стране и са Македонијом, Бугарском, Грчком и даље на исток са друге стране);

Покрајина подржала овогодишњи Румфест

7. август 2017.

RumfestПокрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је, у оквиру конкурса за доделу средстава за одржавање традиционалних манифестација, финансијски помогао овогодишњи Румфест са 230.000 динара.

Румфест је ове године забележио велику посећеност, а Румљани су уживали у Винској улици, где су представљени гастрономски и туристички потенцијали Општине Рума. Такође, одржана су и два концерта Јелене Томашевић и Гаравог сокака, који су поред Румљана привукли и грађане из суседних општина.

опширније...

Наставак радова на унапређењу спортске инфраструктуре у Руми

14. октобар 2019.

На стадиону "Фрушка гора" у току је комплетна реконструкција зграде фудбалског клуба, у којој се налазе свлачионице, тушеви, сала за дружења и друге просторије.

Велики део спољне фасаде на објекту је завршен, као и радови на санацији мокрих чворова и столарији. Тренутно се постављају зидне и подне плочице, након чега ће радовима бити обухваћени и зидови у приземљу зграде.

RukovanjeВредност радова је око 1,65 милиона динара без ПДВ-а, а фудбалски клуб ће добити функционалнији објекат, у којем ће услови за све кориснике бити на вишем нивоу, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је данас обишао радове.

"Задовољни смо како радови теку, а задовољни су и сами људи из управе Клуба. Они се на један организован начин старају о фудбалском клубу, издвајајусвоје слободно време и својим прилозима су сами урадили многе ствари. На овом терену се поред фудбалских утакмица одржава и низ других манифестација, попут изложби паса, крос трка, разних прослава. Зграда подмирује потребе и I и II месне заједнице и заслужује да буде максимално и уређена и функционална", рекао је председник Манчић, нагласивши да у саму зграду на стадиону, значајније није улагано преко 20 година.

"Ми смо прошле године уложили 860.000 динара за реконструкцију крова, јер је 90 посто крова јак олујни ветар однео. Тада смо урадили лимени кров са заменом олука и ово је сад после 20 година мало вредније улагање у смислу издвајања из општинског буџета, све остало су се ови људи сами сналазили, крпили, кречили итд.", истакао је Манчић.

опширније...

3

* аеродром "Никола Тесла" налази се на само 35 км од града Руме

Одржана XI седница СО Рума

17. август 2017.

SO RumaОдборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Рума за 2017. годину.

Годишњи програм није усвојен у року до 31. марта, из објективних разлога, условљен спровођењем поступка реституције, након чега је велики део државног земљишта враћен бившим власницима, стога је и усвајање Програма пролонгирано за август.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је истакао да Општина Рума убира значајне приходе од давања у закуп државног пољопривредног земљишта, али и да се та средства враћају пољопривредницима.

"Средства од закупа опет усмеравамо у пољопривреду и улажемо новац у уређење атарских путева, наводњавање и субвенционисање пољопривредних кредита. То су само неки од начина којим локална самоуправа излази у сусрет пољопривредницима и труди се да им да подстицај у производњи", рекао је Љубишић.

опширније...

Партиципативно буџетирање - Гласали Стејановци и Павловци

14. октобар 2019.

Пети циклус пројекта "Партиципативно" буџетирање обухватио је ове године 11 села румске општине.

Десет села је до данас гласало, а мобилна гласачка кутија посетила је данас северни део румске општине, па су тако за најбоље пројектне идеје гласали становници Стејановаца и Павловаца.

У уторак 15. октобра гласаће се у центру Буђановаца и то у времену од 8 до 9:30 часова, а до краја гласања, 20. октобра, мобилна гласачка кутија ће се наћи и на Градској пијаци.

Гласање на пијаци је заказано за суботу, 19. октобар, а грађани ће моћи да гласају у времену од 9:30 до 11 часова.

Сваког радног дана у времену од 7 до 15 часова доступне су две локације у граду за гласање: Услужни центар - Орловићева бр. 5 и зграда Општине Рума - Главна 107.

Доступно је и гласање електронским путем, уз напомену да је са једне e-mail адресе могуће гласати само једном. Све што је потребно је да гласачки листић преузмете са линка, попуните и пошаљете на адресу: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Преузми Анкетни/Гласачки листић

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001