The latest news from the Joomla! Team

Електронски упис деце у вртиће

28. март 2020.

Пријава на конкурс за упис деце за радну 2020/2021 годину у УПВО „ Полетарац“ Рума почиње 01.04.2020 и траје до 15.05.2020 године.

Пријава на конкурс ће се вршити искључиво електронским путем.

Пуштање услуге еВртића почиње 01.04.2020 године.

Конкурс обухвата следеће узрасне групе деце:

Целодневни боравак:

Јаслене групе деце старости од 1до 3 године

Обданишне групе деце старости од 3 до 6,5 година

Полудневни (припремни предколски програм) деце старости од 5,5 до 6,5 година.

Обавештење о упису

Упутство за упис

Read more...

Радничке спортске игре - Фудбал

24. децембар 2019.

Sportski savezУтакмице трећег кола РСИ у фудбалу играју се у среду и четвртак у Спортском центру „Рума“.

У среду се играју следеће утакмице:

17 часова ГУМАРА - ВОДОВОД

18 часова ХАЧИНСОН - ББ ЕЛЕКТРОНИК

19 часова ПОШТА - СВЕШТЕНИЦИ

У четвртак се играју следеће утакмице:

17 часова САВЕЗ/ОПШТИНА - СРЕМПУТ

18 часова АЛБОН - ПРОСВЕТАРИ

19 часова ПОЛИЦИЈА - HEALTHCARE EUROPE

На такмичењу које организује Спортски савез Општине Рума ове године је пријављен рекордан број екипа, те се за титулу најбољег бори 14 тимова. Резултати другог кола:

опширније...

Зимске службе на терену - Апел возачима

26. фебруар 2018.

SnegПред нама су три најхладнија дана од почетка зиме. Снег пада у већем делу земље, температура и до минус 15 степени Целзијусових.

Дежурне зимске службе у Општини Рума су од јутрос, од 4:45 часова, на терену, со је посута на свим приоритетним путним правцима, па на тим саобраћајницама тренутно нема потребе за чишћење снега. Из Штаба за ванредне ситуације поручују да се ситуација прати и да механизација у приправности.

Упућен је и апел возачима да буду максимално опрезни и прилагоде брзину кретања ситуацији на путу. Возачима се саветује да смање брзину, повећају одстојање између возила, избегавају нагле промене праваца и нагла кочења.

Покрајина подржала овогодишњи Румфест

7. август 2017.

RumfestПокрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је, у оквиру конкурса за доделу средстава за одржавање традиционалних манифестација, финансијски помогао овогодишњи Румфест са 230.000 динара.

Румфест је ове године забележио велику посећеност, а Румљани су уживали у Винској улици, где су представљени гастрономски и туристички потенцијали Општине Рума. Такође, одржана су и два концерта Јелене Томашевић и Гаравог сокака, који су поред Румљана привукли и грађане из суседних општина.

опширније...

Одржана XI седница СО Рума

17. август 2017.

SO RumaОдборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Рума за 2017. годину.

Годишњи програм није усвојен у року до 31. марта, из објективних разлога, условљен спровођењем поступка реституције, након чега је велики део државног земљишта враћен бившим власницима, стога је и усвајање Програма пролонгирано за август.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је истакао да Општина Рума убира значајне приходе од давања у закуп државног пољопривредног земљишта, али и да се та средства враћају пољопривредницима.

"Средства од закупа опет усмеравамо у пољопривреду и улажемо новац у уређење атарских путева, наводњавање и субвенционисање пољопривредних кредита. То су само неки од начина којим локална самоуправа излази у сусрет пољопривредницима и труди се да им да подстицај у производњи", рекао је Љубишић.

опширније...

Флуорографисање у Четвртој МЗ у Руми

9. јун 2014.

Институт за плућне болести Војводине - Сремска Каменица организује акцију флуорографисања у свим насељеним местима општине Рума. Акција траје до 3. јула.

Ове седмице, од 9. до 13. јуна, обавља се флуорографисање грађана Четврте месне заједнице у Руми (Партизанска 41).

Флуорографисање је безболно и корисно при откривању свих болести плућа.

Снимање плућа не кошта ништа. Сви који желе да провере своје здравље довољно је да понесу личну карту, здравствену књижицу или неки други лични документ.

План флуорографисања у општини Рума

Одлажу се термини пријемних испита у високошколским установама

3. јун 2014.

Због ванредне ситуације која је била проглашена у Републици Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да се термини везани за упис студената у високошколске установе чији је оснивач Република Србија одложе за седам дана.

Активности у оквиру првог конкурсног рока одвијаће се у периоду од 2. до 24. јула 2014. године. Пријављивање кандидата за упис на високошколске установе вршиће се од 2. до 4. јула, док ће полагање пријемних испита бити од 7. до 10. јула, према распореду објављеном на високошколској установи. Процедура уписа у првом конкурсном року завршава се најкасније 24. јула.

Подаци о преосталим местима на високошколским установама биће објављени 31. јула 2014. године.

Други конкурсни рок одвијаће се у периоду од 1. до 20. септембра 2014. године. Пријављивање кандидата одвијаће се 1. и 2. септембра, а полагање пријемних испита у периоду од 4. до 6. септембра, према распореду објављеном на високошколској установи. Упис у другом конкурсном року завршава се најкасније 20. септембра 2014. године.

 

Обавештење Штаба за ванредне ситуације општине Рума

21. мај 2014.

На основу обавештења Министарства одбране Републике Србије, у свим Центрима Министарства одбране (општинским канцеларијама), се врши пријављивање војних обвезника који се воде у евиденцији, ради ангажовања на асанацији терена. Ангажовање је на добровољној основи, без накнаде.

Пријављивање се обавља у општинским канцеларијама Центра Министарства одбране, сваког радног дана у времену од 7:30 до 15:30.

Адресе Центара Министарства одбране:

РУМА - Железничка 22(зграда бившег Војног одсека);

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Светог Димитрија 8;

ПЕЋИНЦИ - Школска 7;

ИРИГ - Николе Тесле 4;

ШИД - Карађорђева 2.

Дамјан Марковић савате бокс првак Србије

31. март 2014.

Првенство Србије за јуниоре и сениоре у комбат саватеу одржаno je у недељу, 30. марта, у Спортском центру Рума. Организатор првенства је Савате бокс клуб "Рума" и Савате савез Србије, a наступило је 20 клубова са 50 такмичара.

Од спортиста из Савате бокс клуба "Рума" златном медаљом окитио се Дамјан Марковић у сениорској конкуренцији до 70кг. Тренер Савате бокс клуба "Рума" Миодраг Ракић је изјавио да је златна медаља потврда форме у којој се Дамјан налази. "Оправдао је очекивања, али и епитет најбољег спортисте општине Рума за прошлу годину. 18. маја га очекује и наступ у дисциплини асу савате, а након тога и репрезентативне припреме. Европско првенство се одржава у јуну Француској. Да би борац добио позив да брани боје Србије, није довољно само освојити медаљу на првенствима Војводине и Србије, већ се форма мора потврдити и на припремама репрезентације", рекао је Ракић, који је уједно био и делегат такмичења. Врховни судија била је Маја Оџић из Новог Сада.

Покровитељи овог такмичења били су Министарство омладине и спорта и општина Рума.

 

Исплата пензија у уторак

10. фебруар 2014.

Исплата првог дела пензија за јануар, за пензионере из категорије запослени, почеће у уторак 11. фебруара 2014. године, саопштено је из Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001