Одржана XVII седница СО Рума

величина слова

13. јун 2018.

Одборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању свe тачкe  предложеног дневног реда. Румски локални парламент изгласао је неколико битних одлука везаних за буџет Општине Рума. Одлуком о измени и допуни Одлуке о буџету Општине Рума за 2018. Годину буџет је пројектован на 2.165.738.314,75 динара, а разлог за доношење одлуке је и садржан је у Уговору о наменским трансферима у социјалној заштити закљученог између Општине Рума и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 5. фебруара 2018. године , по којем се Општини Рума преносе наменска средства у укупном износу од 10.925.592,09 динара. Председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је задовољство да је буџетско пословање на завидном нивоу и поновио да је од почетка године реализовано много вредних пројеката, те да се креће са реализацијом и најбитнијих , попут изградње реконструкције Главне улице и изградњом пречистача. Манчић је напоменуо да ће захваљујући усвојеном ребаланску обезбеђено додатних 9,5 милиона динара опредељених за куповину новог санитетског возила, али и санацију сеоских амбуланти.

Завршни рачун буџета Oпштине Рума за 2017. годину са Извештајем о извршењу Одлуке о буџету Oпштине Рума за 2017. годину, показао је да је Општина Рума у претходној години, када се одбије кредитно задужење, остварила суфицит од 91.312.000. динара.

На седници су изгласани Извештаји о пословању јавних предузећа и установа, са важећом законском регулативом усклађени су поједини оснивачки акти. Како је директору Завичајног музеја у Руми, Снежани Јанковић престао мандат, за в.д. директора музеја именована је Бранислава Коњевић.

Увојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Рума за 2017. Годину. На седници се могло чути да по Одлуци у систему локалне самоуправе Општини Рума може бити запослено 693 радника, а тренутно ради 667 људи, тј. 26 мање него што је дозвољено, те да је приоритет локалне самоуправе био отварање нових радних места у реалном привредном сектору, а не у јавном сектору.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001