Купљена цистерна за воду - Ускоро решавање проблема водоснабдевања у Малим Радинцима

величина слова

12. јун 2018.

VodovodЗа набавку цистерне, која је неопходна и због грађана, поготову када су високе температуре, али и због лиценце за рад јавног предузећа, Општина Рума је издвојила 5 милиона динара, док је око 5,8 милиона динара уложио сам "Водовод".

"Водовод" је до сада користио деценијама стару цистерну, која више не може да послужи сврси, јер је метал почео да корозира(због хлора у води) и зато је било неопходно извршити набавку нове цистерна. Нова цистерна има запремину од 8.000 литара и већ од овог лета биће доступна грађанима наше општине.

Директор румског "Водовода" Слободан Станић напомиње и да ће ово јавно предузеће наставити и са редовним улагањима у водоводну мрежу, опрему и бустер станице.

 

Slobodan Stanic"Пројекат бустер станице за Мале Радинце је завршен. Финансирање је обезбеђено. Нешто преко 3 милиона динара обезбедили су Покрајина и Општина Рума у односу 70:30%. "Водовод" је финансирао израду планске документације и након изградње бустер станице преузимамо трошкове одржавања. Верујем да је крај јула могућ рок за завршетак радова, а то ипак, највише зависи од извођача радова који ће тај посао добити након што Општина Рума распише јавну набавку. Циљ нам је да мештани Малих Радинаца имају воду у довољним количинама и са одговарајућим притиском", рекао је Станић.

Станић је подсетио да су и за ову годину планирани радови на модернизацији мреже и копању нових бунара, те да је помоћ од Општине Рума више него значајна за реализацију тих пројеката.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001