Традиционалним годишњим концертом потврђен квалитет румског ГТО „Бранко Радичевић“

величина слова

13. јун 2018.

GTOГрадски тамбурашки оркестар „Бранко Радичевић“ одржао је недавно свој годишњи концерт у препуној Великој дворани румског Културног центра.

Концерт је започео наступом дечијег ансамбла, под диригентском палицом Милоша Аврамовића, а у једној нумери су им се прикључиле и чланице певачке групе Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“.

Извођачки ансамбл је наставио концерт, прво транскрипцијама дела озбиљне музике за тамбуру, а потом и познатим музичким темама из култних филмова као што су „Шиндлерова листа“, „Чудесна судбина Амелије Пулен“. „Кум“, али и неколико наших филмова као што су> „Кажи зашто ме остави“и „Љубав и мода“.

Извођачки састав је наступио под диригенстком палицом уметничког руководиоца Смиљане Јанчић, која је и најавила да ће у репертоару познатих румских тамбураша бити више евергрин композиција и филмске музике, те отуда и назив концерта „Тамбура у кадру“.

GTOСа тамбурашима су наступили и солисти – певачи Милица Радонић, Милош Аврамовић, Дејан Љутовац и Славко Нашигаћин, али и солисти на виолини Тијана Милаковић, на фрули Филип Јовић Вујаковић и на хармоници Дамир Васиљевић Тоскић.

Музику из филма о Џејмс Бонду донео је Трио Арс футура, а концерт је окончан чувеном темом из филмског серијала „Звездани ратови“.

Било је то једно лепо и пријатно дружење са тамбурашким оркестром „Бранко Радичевић“ чији је квалитет осведочен бројним наградама на такмичењима у земљи и иностранству. Комплетном добром утиску је свакако допринела и занимљива сценографија Сашке Јовановић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001