17 медаља за румске савате борце

величина слова

5. јун 2018.

Rumski klubСпортисти Савате бокс клуба "Рума" освојили су 17 медаља на Првенству Војводине за пионире и кадете у асу саватеу, које је одржано у недељу 3. јуна, у Жабљу.
Млади спортисти освојили су чак 9 златних, 4 сребрне и 4 бронзане медаље.
Златне медаље су освојили:
Страхиња Јоцковић
Лазар Карановић
Јована Мирчетић
Анастасија Иконић

Николина Касап
Јована Касап
Петар Јованов
Јован Теодоровић и
Марко Видаковић
Сребрне медаље су освојили:
Лазар Ђуричић
Невена Киук
Владимир Кордић и
Милана Кордић
Бронзане медаљесу освојили:
Никола Божић
Никола Ракић
Алекса Станишић и
Крста Јанковић
Савате бокс клуб "Рума" је након три државна првенства убедљиво на првом месту, а до краја сезоне преостаје му још Куп Србије, које ће се 23. септембра у одржати у Руми и на коме ће се донети коначна одлука о пласману за 2018. годину. Подсетимо, румски клуб је био убедљиво најбољи у 2017. години, па са правом очекује да ове године понови успех.
Такмичара румског клуба Дамјана Марковића очекује средином јуна наступ у Француској, на Европском првенству у сениорској конкуренцији (комбат савате), док ће кадет Никола Ракић учествовати на Европском првенству у асу саватеу у Белгији, од 27 до 30. јуна 2018. године.
Тренер Миодраг Ракић је задовољан успесима чланова клуба и очекује да ће се у наредном периоду спремити и они чланови који до сада нису наступали. Тиме би осигурали будућност клуба на дужи временски период, поготово што ће те генерације стасати за Олимпијаду 2024. године у Паризу, када савате постаје олимпијски спорт.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001