LVI седница Општинског већа - Набавка санитета и улагање у сеоске амбуланте

величина слова

4. јун 2018.

Opstinsko većeУ сврху ефикаснијег рада румског Дома здравља, Општина Рума је ребалансом буџета увећала позицију намењену овој здравственој установи.

Обезбеђено је додатних 9,5 милиона динара, а новац ће бити искоришћен за куповину новог санитетског возила, али и санацију сеоских амбуланти, казао је Слађан Манчић,председник Општине Рума.

"Куповином још једног санитетског возила олакшаћемо рад здравствених радника, повећати ефикасност теренске службе, а сигурно да ће највећу корист имати сами пацијенти. Ово је за нас важан посао и са аспекта безбедности и са становишта обнове возног парка, јер возила Дома здравља пређу годишње огроман број километара. Око пет милиона ћемо издвојити за набавку санитета, а преостали износ ћемо уложити у текуће одржавање и санацију сеоских амбуланти", изјавио је Манчић.

На данашњој седници усвојен је и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине на територији Општине Рума за 2018. годину и за ту намену обезбеђено је 17.480.000 динара.

Већници су одбили жалбу изјављену на Решење комуналног инспектора посл.бр. 355-55/2018 од 10.04.2018. године. Општина Рума ће са 50.000 динара помоћи организовање прославе 90 година постојања фудбалског клуба у Стејановцима.

Једногласно је усвојен и Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о промени оснивачког акт ЈКП "Паркинг и инфраструктура", Рума, а истом предузећу је дата и сагласност на Одлуку о усвајању Измене и допуне Програма пословања за 2018. годину. Ово јавно комунално предузеће које је недавно преузело старање о јавној расвети у Општини Рума, сада има још једну нову делатност и стараће се о реализацији инвестиција на територији наше општине. Због тога је било потребно изменити оснивачки акт и план пословања. Изгласан је и Извештај о пословању за период од 01.01.2017. до 31.12.2017. године ЈКП " Паркинг и инфраструктура" и Одлука о усвајању извештаја о процени фер вредности укупне имовине обавеза и капитала на дан 31.12.2017. године. Терминолошки је усклађена Одлука о измени и допуни Одлуке о јавним паркиралиштима и паркирању, а са важећом законском регулативом је усаглашен статут УПВО "Полетарац" Рума, као и оснивачки акт ЈП " Комуналац" у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001