LVI седница Општинског већа - О ребалансу буџета и реконструкцији Главне улице

величина слова

4. јун 2018.

VećeВећници Општине Рума усвојили на данашњем заседању Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Рума за 2018. годину. Разлог за први ребаланс садржан је у Уговору о наменским трансферима у социјалној заштити закљученог између Општине Рума и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 5. фебруара 2018. године , по којем се Општини Рума преносе наменска средства у укупном износу од 10.925.592,09 динара, рекла је Биљана Дамљановић, шефица Одељења за Одељење за финансије, привреду и пољопривреду. С обзиром да у моменту израде и доношења Одлуке о буџету Општине Рума за 2018. годину овај износ није био познат, по закључењу Уговора приступило се ребалансу да би се на расходној страни омогућило трошење трансферних средстава, казала је шефица Дамљановић и додала да ребалансом предложени обим буџета износи 2.165.738.314,75 динара.

Sladjan MancicПредседник Општине Рума Слађан Манчић сматра да је буџетско пословање на завидном нивоу и истиче да су од почетка године расписани тендери вредни 500 милиона динара.

"Стање у буџету нам омогућава да радимо ефикасно, много пројеката је у току, а доста их је и завршено. Урадили смо и анализу тренутног буџетског пословања, до прошле седмице приходна страна је износила преко 850 милиона динара. Очекујемо да у јуну достигнемо милијарду динара прихода, или чак и да премашимо ту цифру. То је потврда да је буџет реално пројектован, да остварујемо добре приходе и да имамо сјајну сарадњу са вишим нивоима власти, па смо много битне и важне пројекте заједно финансирали", поручио је Манчић и подсетио на недавно завршене радове на реконструкцији улица у Буђановцима и на јавној расвети у индустријској зони "Румска петља", пројекте који су у збиру вредни око 100 милиона динара.

Манчић је нагласио да у Општини Рума већ од ове седмице крећу нови велики пројекти.

"Вероватно већ овог четвртка крећу радови на реконструкцији Главне улице у Руми. Веома важан посао за румску општину, који је Управа за капитална улагања помогла са око 130 милиона динара. О појединостима ћемо детаљније у наредним данима, али бих рекао да ће током реконструкције Главна улица већи део времена бити отворена за саобраћај. У зависности од радова, ту пре свега мислим на асфалтирање, бићемо приморани и да затворимо улицу, међутим, већи део реконструкције она ће бити отворена за саобраћај, који ће наравно бити мало успорен. Како би се искористио распуст радови ће прво почети код "Змајеве" школе", изјавио је Манчић.

На већу се могло чути и да полако крећу радови и на пречистачу отпадних вода у Западној индустријској зони. Уз многа текућа одржавања и санације објеката, завршена је и тендерска процедура везана за изградњу вртића у Путинцима. 15 милиона динара је уложено у спортску инфраструктуру, а расписан је тендер за санацију вртића у Руми и то објекта "Центар".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001