Изложба "К'о некад у осам..." вечерас у Завичајном музеју

величина слова

17. мај 2018.

Izlozba MuzejУ оквиру манифестацијe "Музеји Србије за 10", у Завичајном музеју у Руми вечерас ће бити отворена отворена изложба "К'о некад у осам...".

Свечано отварање изложбе, коју су припремили кустоси-историчари Завичајног музеја Рума Александра Ћирић и Ђорђе Бошковић, заказано је за 19 часова, у сали легата Миливоја Николајевића.

Изложба приказује друштвено-забавни живот у Руми током 50-тих и 60-тих година XX века.

С обзиром да је протекло више од пола века од тог периода, аутори изложбе полазећи са музеолошког становишта, сматрају да би било интересантно и значајно присетити се овог времена.

Посредством пригодних паноа са фотографијама, плакатима, новинским текстовима и другим документарним материјалом, као и тродимензионалним предметима, аудио-визуелним средставима (музика и филм), посетиоци ће бити у прилици да виде различите облике друштвено-забавног живота Румњана, као што су биоскопске пројекције, позоришне представе, игранке, фестивали и друге манифестације, школске приредбе и друго.

Посетиоци ће имати прилику да погледају и изложбу "Уникатни уметнички накит". Аутор изложбе је вајар Милош Раденковић, предавач на ФПУ.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001