Одржан Сајам запошљавања

величина слова

16. мај 2018.

SajamТрадиционални Сајам запошљавања, који организује Национална служба за запошљавање / Филијала Сремска Митровица - Испостава Рума, у сарадњи са Општином Рума, одржан је данас у Културном центру "Брана Црнчевић".

Двадесетак компанија из Руме и Срема тражило је нешто преко 300 радника, а Сајам је посетио велики број грађана.

Председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је да је Сајам запошљавања добра прилика за непосредни контакт послодаваца и људи који траже запослење, те да ће приоритет локалне самоуправе и у наредном периоду бити отварање нових радних места.

"Оно што смо радили у претходном периоду радићемо и убудуће. Трудићемо се да се у Општини Рума отвори што више фабрика, производних погона, што више радних места. Желимо да нова радна места подстичу и веће зараде за раднике, јер дефицит радне снаге, послодавце ће приморати да добре раднике, адекватно плате. Омогућили смо одличне услове свим компанијама које послују у Општини Рума, многи проширују производне погоне, што нас радује, али и уверава да су задовољни са својим пословањем. Наставићемо и даље да радимо на подизању стандарда у нашој општини", изјавио је председник Манчић.

Отварајући данашњи Сајам запошљавања у Руми, директорка Национална служба за запошљавање - Филијала Сремска Митровица, Мирјана Грабић истакла је да је досадашња пракса показала да су Сајмови један од најефикаснијих начина посредовања између незапослених људи и послодаваца.

"Од 2005. године Сајмови запошљавања су за нас редовна активност. До сада смо огласили 9.000 слободних радних места, а Сајмове је посетило преко 26.000 незапослених лица. Пожелела сам свим послодавцима да на овом Сајму пронађу добре, квалитетне и адекватне кадрове, а незапосленим лицима да се запосле", поручила је директорка Грабић.

Нове раднике на данашњем Сајму су, између осталих, потражиле компаније: "Хачинсон", "Албон", "Cinnocation group", "Ла линеа верде", "Митас"...

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001