Изградња вртића и реконструкција ОШ "Доситеј Обрадовић" у Путинцима

величина слова

15. мај 2018.

Skola PutinciПутинци ће ускоро добити вртић. Тендер за изградњу вртића је завршен, а након одабира најбољег понуђача следе радови на вртићу, који ће се налазити у саставу сеоске основне школе. На простору величине 155 квадратних метара, у две учионице ће бити смештено по 25-оро деце, а изградиће се и посебно оделење за васпитаче. Председник Савете месне заједнице Путинци, Бранко Мандић, истиче да је изградња вртића испуњавање обећања које је дато мештанима.

"Ми смо анкетирали родитеље и дошли смо до броја од око 50-60 деце за које постоји потреба да похађају вртић. Реч је о малишанима из три села, Путинаца, Жарковца и Доњих Петроваца. Вртић ће одлуком Скупштине Општине Рума бити бесплатан и верујем да је ово пун погодак за сва три села. Покушаћемо да за децу у вртићу обезбедимо целодневни боравак, што би додатно значило родитељима који се са посла у многим новоотвореним погонима и фабрикама у румској општини, враћају у поподневним сатима", казао је Мандић.

Branko MandicПоред вртића у Путинцима биће комплетно реновирана и ОШ "Доситеј Обрадовић“. Средства за овај велики посао обезбеђена су од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

"Ову школу у Путинцима похађа 264 ђака и намера нам је да побољшамо услове у којима бораве наши ученици. У циљу повећања енергетске ефикасности школског објекта, изводиће се радови на изолацији, реконструкцији крова, замениће се прозори и врата. Једном речју, све се комплетно мења и остају једино стари школски зидови", нагласио је Мандић.

Канцеларија за управљање јавним улагањима најавила је да ће за ове радове бити издвојено око 60 милиона динара.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001