Постављање јавне расвете на Румској петљи

величина слова

12. април 2018.

Javna rasvetaПројекат постављање јавне расвете у индустријској зони "Румска петља" приводи се крају. Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове у поменутој индустријској зони, за које је Управа за капитална улагања АП Војодине издвојила нешто преко 45 милиона динара. Расвета ће бити постављена у целој индустријској зони уз саобраћајнице дуге око 3 километра, а уговорени рок за завршетак радова је 9. мај.

""Румска петља" је заиста атрактивна локација за инвеститоре, са одличном инфраструктуром, уређеним саобраћајницама, водоводном, канализационом и гасификационом мрежом. Након постављања расвете имаћемо један модеран индустријски парк, како воле да кажу у Немачкој. Наредни корак је изградња пречистача и тиме би заокружили једну изузетно уређену локацију спремну да дочека најзахтевније инвеститоре", изјавио је председник Манчић и напоменуо да интересовање инвеститора за "Румску петљу" не јењава.

Bandera postavljanje"У Блоку 1 имамо четири продата плаца и ове године би требала да почне изградња нових фабрика, хала, постројења. И данас имамо заказане разговоре са потенцијалним инвеститорима, који су препознали погодности наше индустријске зоне. Ту је и писмо о намерама "Румекона" који планира проширење. Ја сам веома задовољан зато што влада интересовање инвеститора за улагање у нашу општину, а и ови радови показују да ми желимо да створимо најбоље могуће услове да сви они који желе да уложе новац у нашу општину и отворе нова радна места, то и учине", истакао је Манчић.

Milan Milovanovic i Sladjan MancicПосао изградње и постављања јавне расвете на тендеру су добили "Електротехника Јужна Бачка" и "Карин комерц", док је подиздвођач фирма "Елит ДОО" Рума.

Милан Миловановић, власник фирме "Елит ДОО", верује да ће се сви радови окончати већ крајем априла и напомиње да ће бити постављено нешто преко 130 стубова, са комплетном "Минел-Шредеровом" лед, штедљивом расветом.

Општина Рума планира да за изградњу пречистача у индустријској зони "Румска петља" конкурише за средства са виших нивоа власти, али уколико не буде простора за тако нешто, спремна је да цео посао финансира из сопствених средстава.

Radovi Rumska petljaПрвобитне процене указују да би се пречистач у овој индустријској био јефтинији него онај у радној зони "Румен", због тога што на "Румској петљи" постоје потребе за изградњом биолошког пречистача отпадних вода и он би коштао око 500.000 евра.

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001