Почео 21. "Арт Трема Фест" - Данас на програму представљање књиге Зијаха Соколовића и представа "Галеб"

величина слова

23. март 2018.

Представом "РУМА – РУМАCommunity Art - Градског позоришта Рума синоћ је у нашем граду отворен 21. "Арт Трема Фест", најбољи позоришни фестивал у Срему.

Представа "РУМА – РУМА" је пред Румљанима изведена у новој поставци са 30-ак глумаца дечије и одрасле сцене и бројним сарадницима, члановима ГТО "Бранко Радичевић", Српског певачког друштва у Руми, АНИП-а "Бранко Радичевић" и вокалног састава Гимназије "Стеван Пузић".

Након те представе, одиграна је и прва представа у овогодишњој такмичарској конкуренцији: "Наше Место“ Културног центра Нови Сад, која се бави Новим Садом и свиме што би он могао бити, из перспективе младог човека који живи у њему.

Традиционално у склопу "Арт Трема Феста" уприличена је и изложба посвећена позоришту. Овог пута у Завичајном музеју у Руми организована је изложба "Позоришни светлописи“ од портрета до сценског покрета - Позоришног музеја Војводине и Српског народног позоришта из Новог Сада.

Ауторка изложбе Ивана Кочи на једном месту је објединила богату збирку старе позоришне фотографије, у којој је приказан развој позоришне фотографије кроз историју, од неких 70-их година 19. века, па до 20-их и 30-их година 20. века, када фотографисање представе постаје уобичајно.

Данас ће на "Арт Трема Фест" бити представљена књига Зијаха Соколовића "Глумац... је глумац... је глумац“. Ова књига доноси текст његове монодраме "Глумац… је глумац… је глумац", култне представе која се игра скоро четири деценије. Престављање књиге је заказано за 18 часова у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић“ Рума.

У 19:30 часова на Великој сцени КЦ-а биће одиграна представа "Галеб“ А. П. Чехов - Академија уметности у Београду, класа Милана Нешковића и Андреја Шепетковског, након чега ће бити организован и разговор после представе и додела Тремоваче.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001