Предавање о безбедности у саобраћају

величина слова

20. март 2018.

O sobracajuПрипадници Полицијске управе у Сремској Митровици континуирано од 2010. године спроводе превентивне пројекте којима се обухвата област безбедности у саобраћају, али и остале безбедносне теме, прилагођене узрасту ученика у основним школама.

Од ове школске године реализује се пројекат "Основи безбедности деце“, па је тако јуче у ОШ "Душан Јерковић" у Руми одржано предавање намењено ученицима четвртог и шестог разреда.

 

Željka Avrić"Припадници Полицијске станице у Руми труде се да продубе знање ученика о овој безбедносној теми и да им помогну да се што лакше снађу да буду безбедни учесници у саобраћају. Ова превентива даје резултате. У току прошле године и у прва два месеца ове године у зонама школа није настрадало ниједно дете", истакла је Жељка Аврић, портпаролка ПУ Сремска Митровице.

"Душанова" школа са Полицијском станицом у Руми има одличну сарадњу не само на тему саобраћаја, каже директорица те образовне установе Обренка Красић.

Obrenka Krasic"Од почетка године имали смо низ предавања о безбедности на интернету, о насиљу и сада о безбедности у саобраћају. Све те едукације су врло значајне за децу, ученици су одлично прихватили предавања и похвалила бих сјајан педагошки приступ представника Полицијске станице у Руми, који су успели да озбиљне теме обраде на један занимљив начин и прилагоде их узрасту ученика", рекла је директорица Обренка Красић и изразила уверење да ће се успешна сарадња наставити и у наредном периоду.

Предавање четвртацима о безбедности у саобраћају одржао је Ђура Радуловић, саобраћајни полицијски службеник из Полицијске станице у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001