Пакетићи за децу из социјално угрожених породица

величина слова

13. јануар 2017.

PaketićiУдружење "Дете и свет" из Сремске Митровице у сарадњи са Ротари клубом "Рума" организовали су данас, у Културном центру, поделу божићних пакетића за децу из социјално угрожених породица са територије Општине Рума.

Пакетиће је добило око 750 малишана, а локална самоуправа је организовала бесплатан превоз и омогућила долазак родитеља и деце из свих села наше општине.

Заменица председника Општина Рума Марија Стојчевић је истакла да локална самоуправа подржава све хуманитарне акције и име покровитеља је изразила захвалност организацији „Дете и свет“, која је и ове године обрадовала румске малишане.

Пакетиће за румске малишане направила су, са љубављу, деца из Велике Британије, истиче Драго Пејић из удружења "Дете и свет".

Drago Pejic"Данас смо у Руми поделили укупно 950 божићних пакетића, од тога 750 смо, као и претходних шест година, наменили деци из социјално угражених породица, а 200 су за децу пријатеља Удружења у Руми. Хвала и румском Ротари клуб који је донирао део пакетића. Пакетићи садрже играчке, слаткише, одевне предмете и средства за личну хигијену. Са љубављу и пажњом су их паковала деца из Велике Британије", рекао је Пејић.

Поред поделе пакетића организован је и пригодан пратећи програм у коме је учествао дечији хор.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001