Састанак са председницима Савета месних заједница

величина слова

6. децембар 2016.

Sastanak sa MZПредседник Општине Рума Слађан Манчић и шефица Одељења за финансије, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић одржали су данас, у Градској кући, састанак са председницима месних заједница у Општини Рума.

Повод за састанак је израда Одлуке о буџету Општине Рума за 2017. годину, а локална самоуправа је још једном хтела да сагледа потребе градских и сеоских месних заједница, како би се у коначну верзију буџета уврстили сви приоритетни пројекти.

"Поред редовних послова одржавања и пројеката које смо ми већ планирали у буџету, желели смо да чујемо и нове предлоге представника месних заједница. Морам рећи да није реч о капиталним пројектима, јер је заиста у протеклом периоду много средстава уложено, посебно у сеоске месне заједнице. Већина проблема је решена, остало је да се у појединим селима реновирају домови култура, асфалтира понека улица или тротоар. Изнете предлоге смо уважили и биће направљене позиције у буџету са којих ће се то финансирати", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

 Predsednik MančićПредседник Манчић је нагласио и да се текућа буџетска година завршава са суфицитом и да је приходна страна буџета на задовољавајућем нивоу.

"Инвестиције дају резултате, људи се запошљавају, плате се опорезују и тај новац ми врађамо грађанима улагањем, пре свега, у инфраструктуру, али и у друге пројекте који могу унапредити квалитет живота", рекао је Манчић.

На састанку се могло чути и да ће опредељена средства у 2017. години за верске заједнице бити скоро два и по пута већа у односу на ову годину (у 2016. години 4 милиона), а да ће се повећати издвајања и за културу, удружења и спорт. У 2017. ће се радити и комплетна реконструкција три школе, што ће финансирати Министарство просвете.

Први човек локалне самоуправе је напоменуо и да ће се кроз пројекат "Партиципативно буџетирање" у 2017. години такође реализовати значајни пројекти за МЗ Путинци, Жарковац и Хртковци, а да ће се на исти начин решити проблем санације "Бродића паркића", који се налази на територији Прве месне заједнице у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001