Уређење каналске мреже у Руми

величина слова

23. новембар 2016.

Kanalska mreza. nacelnik Ljubisic i Tanja DrobacРадовима на углу Језерске и Сутјеске улице у Руми данас је почело уређење каналске мреже у граду. Радови се изводе на 11 локација у граду, а укупна дужина каналске мреже износи око четири и по километра, изјавила је шефица Одељења за урбанизам и грађење Тања Дробац.

"У буџету је обезбеђено 3,5 милиона динара за уређење каналске мреже. Уредићемо сва она кризна места у граду, али такође апелујемо и на грађане у чијим улицама се изводе радови да очисте своје испусте испод ћуприја. У овом периоду године лишће које се накупи испод испуста може створити чепове, што би могло резултирати и да поједина дворишта буду поплављена", казала је Тања Дробац.

Општина Рума жели да одговорно и на системски начин уреди каналску мрежу како би се спречила изливања атмосферских вода, истакао је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Прошле године смо уредили приоритетне улице, сада настављамо тај посао, а постоји план и за наредну годину. Дакле, озбиљним приступом желимо да спречимо евентуална изливања атмосферских вода. Морам напоменути да је локална самоуправа за каналску мрежу на територији општине издвојила и 2015. и 2016. године по 8 милиона динара, а толико је издвојила и покрајинска администрација. Не дај боже да се понове поплаве из 2014. године, али сада сигурно имамо уређенију каналску мрежу и самим тим би се и том изазову боље одговорило", рекао је Љубишић.

Велика одговорност на одржавању каналске мреже у граду је и на самим грађанима који морају да испред својих кућа чисте канале и зацевљене делове ћуприја.

Из локалне самоуправе подсећају да олуци на кућама не могу бити прикључени на канализациону мрежу и да ће комунална инспекција, након обиласка терена, кажњавати несавесне грађане.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001