Општинско веће - "Први мај" добија стадион

величина слова

7. октобар 2016.

VećeСкоро сви стадиони у румској општини су у власништву фудбалских клубова који играју на њима. Изузетак је ФК "1. мај" чији је стадион био у власништву компаније "Агрорума", а након приватизације поменуте фирме прешао је у приватно власништво.

Фудбалски клуб је водио и судски спор са новим власником, али је он на суду добио негативан епилог по "1. мај". Локална самоуправа је ипак нашла модел по коме би стадион прешао у јавну својину Општине Рума и на данашњој седници Општинског већа покренута је процедура и усвојен је Закључак о спровођењу поступка експропријације уз накнаду на основу утврђеног јавног интереса.

"Јавни је интерес да сви фудбалски клубови које суфинансирамо из општинског буџета могу да несметано функционишу. Ми смо зато одлучили да покренемо процедуре за куповину стадиона и пратећих објеката, а цео спортски објекат се простире на око 2,65 хектара. Добили смо Закључак Владе Републике Србије да можемо да кренемо у експропријацију земљишта, а буџет нам дозвољава да то и учинимо. Земљиште је процењено на око 170.000 евра, а цена је доста нижа јер се стадион налази у К.О. Вогањ, иако је локацијски он заправо у западном делу Руме", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Стадион ће прећи у јавну својину Општине Рума. Њима ће управљати IV МЗ у Руми која је највећа месна заједница у општини, а ФК "1. мај" ће наставити са нормалним функционисањем, одржавањем тренинга и одигравањем утакмица.

http://groundhoppingsrb.blogspot.rs/2012/04/fk-1maj-ruma.html"По нашем плану детаљне регулације та локација је и предвиђена за спортске терене и ми ћемо се у будућности трудити да тај простор, у спортском смислу, што више опремимо. Имамо визију, али и обећања из ресорног министарства и спортских савеза да тамо направимо и атлетски центар, но, о том-потом", рекао је Манчић.

Председник Манчић је напоменуо да у Општини Рума има још неколико простора који би могли у поступак експропријације уз накнаду на основу утврђеног јавног интереса.

"Рецимо то је случај са Дневним боравком за децу и младе са сметњама у развоју. Тренутно немамо могућности да ту услугу унапредимо, да објекат проширимо, јер су власници околних парцела разне приватне фирме, од којих су неке у стечају или пред стечајем. Сигурно постоје још неки објекти у граду које би требали да откупимо, али за почетак желимо да успешно завршимо покренути поступак око стадиона "1. маја"", закључио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001