Одржана III седница СО Рума

величина слова

28. септембар 2016.

SO RumaНа дневном реду III седнице СО Рума, која је одржана данас у Културном центру Рума, нашло се 9 тачака.

Све тачке дневног реда су усвојене, а за неке попут Предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину су гласали и поједини одборници из опозиције.

У фокусу данашњег заседања управо су биле тачке које су се односиле на буџет, па је тако данас изгласан Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за период 01.01.-30.06.2016. године и поменути ребаланс.

Slađan Mančić"Приходна страна буџета је била доста добра за прва два квартала ове године, с обзиром да су изборне радње одузеле месец или два дана, али наш приход са готово 37%, а са пренесеним средствима из претхотне године готово 39% је доста задовољавајући. Показатељи у овом трећем кварталу су такви да је приход још и знатно већи и показују да ћемо и ове године имати остварење буџета између 80 и 90%. Оно што је најбитније у свему томе кад урадимо анализу у односу на претходну годину, за исти период прошле и претпрошле године, по основу пореза на зараде који улази у буџет, дошли смо до импозантних цифара да, у односу на прошлу годину, готово 15 милиона динара више средстава се слило у буџет, а у односу на 2014. годину то је 31 милион, што показује инвестиције имају смисла, да смо велики број људи упослили, да је много пројеката реализовано и очекујемо да тај прилив до краја године буде за 50 милиона већи у односу на прошлу годину", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Први човек румске општине се осврнуо и на усвојени ребаланс напомињући да је један од главних разлога за II ребаланс повећање масе средстава за плате у УПВО "Полетарац" за 3.650.000  динара. Повећање масе зараде је проузроковано отварањем четири нове васпитне групе.

За повећање масе зарада сагласност је претходно дало Министарство финансија.

Одборници су изгласали још и Предлог Одлуке о додели студентских стипендија, награда и других видова помоћи студентима, ученицима и спортистима са територије Општине Рума; Предлог Одлуке о јавном превозу путника на територији Општине Рума; Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку НО о изменама и допунама Програма пословања ЈП " Дирекција за изградњу Руме", Рума за 2016. годину.

Усвојено је и неколико планиски одлука као што је Предлог Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације "Приобалног подручја леве обале реке Саве од ркм 120+360 к.о. Хртковци општина Рума до ркм 123+300 к.о. Јарак град Сремска Митровица"; Предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока 4-1-6 " Културни центар" у Руми; Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације за део блока 3-14-1 у радној зони у Руми.

У оквиру тачке избори и именовања на дневном реду су се нашла разрешења и именовања надзорних и управних одбора јавних предузећа и установа, Савета за младе и за запошљавање. За директора Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" именован је дипломирани етнолог Жељко Стојановић, који је ту дужност и до сада обављао у овој установи. Њему је поверен мандат на четири године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001