Одржана VIII седница Општинског већа

величина слова

27. септембар 2016.

Opštinsko većeНа данашњем заседању чланови Општинског већа су усвојили Решење о именовању председника и чланова Привредног савета.

За председника је именован Душко Беић (Бетекс доо), а чланови Привредног савета ће бити Војислав Ђапић (Катаго), Бранислав Заграђанин (Уни прогрес), Зоран Јовичић(Митас), Јован Кромпић (Пољопривредна стручна служба Рума), Ђуро Дрвеница (председник Општег удружења предузетника), Владимир Лалошевић (Центар нових технологија), Александар Бањац (књиговодствена агенција "Полет") и Петар Боровић ("Бореал").

Задатак Привредног савета биће да прати доношење и промену стратегије и планова привредног развоја, спровођење планова и програма локалног економског развоја, даје иницијативе везане за економски развој и мишљење о приоритетним пројектима локалног економског развоја и плану капиталних инвестиција. Савет ће се бавити и промовисањем привредних потенцијала Општине Рума и давањем савета за унапређење рада Општинске управе, јавних предузећа, установа и служби чији је оснивач локална самоуправа.

Мандат новом сазиву Привредног савета траје до истека мандата Општинског већа.

Веће је подржало Одлуку о давању сагласности на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинског правобранилаштва Општине Рума, чиме је Одлука усаглашена са Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Рума за 2015. годину.

Амандман одборника СО Рума Бориса Шикић из "Доста је било" на Предлог Одлуке о јавном превозу путника на територији Општине Рума није прихваћен.

Шаховском клубу "Словен" из Руме је одобрена финансијска помоћ у износу од 195.200 динара за учешће на турниру у Крагујевцу у оквиру такмичења у Првој лиги Србија.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001