Најављена реконструкција дела улице Вељко Дугошевић у Руми

величина слова

28. јул 2016.

Predsednik MančićОпштина Рума је издвојила 34 милиона динара за реконструкцију улице Вељко Дугошевић у Руми.

Реконструисаће се део улице Вељко Дугошевић од Врдничке улице према Кудошу. Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да је документација припремљена и да ће тендер ускоро бити расписан.

Локална самоуправа је прошле године из буџета издвојила 40 милиона динара за уређење улице Мише Убоје, што је допринело повећању квалитета живљена за мештане који су  деценију у овој улици живели без асфалта. Такође, приметан је и пораст интересовања за куповину плацева у овој улици, напомиње председник Општине Рума Слађан Манчић.

"На последњој седници Већа усвојили смо Одлуку о избору организације за процену вредности грађевинског земљишта, јер има заинтересованих људи који би купили парцеле у улици Мише Убоје. Посао је поверен Пореској управи-Филијала Рума и сигурно су порасту интересовања за земљиште допринели и радови које смо финансирали из општинског буџета. У делу улице Вељко Дугошевић радићемо изградњу и проширење саобраћајнице и изградњу водоводне и канализационе мреже. Определили смо 34 милиона, а након завршетка јавне набавке тачно ћемо знати вредност пројекта", изјавио је председник Манчић.

Први човек Општине Рума је казао и да локална самоуправа разматра пројекат уређења градског језгра вредан 250 милиона динара, те да би се он могао наћи у буџету за 2017. годину, али да сложеност пројекта захтева темељну анализу пре коначног доношења одлуке.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001