Општинско веће - постављање саобраћајне сигнализације у Руми

величина слова

27. јул 2016.

Opstinsko veceНа последњој IV седници Општинског већа Општине Рума донето је низ Одлука које имају за циљ повећање безбедности у саобраћају у самом граду.

Веће је подржало Закључке о постављању вертикалне и хоризонталне сигнализације у делу улице Августа Цесарца, у делу улице 15. маја(испред трговинских објеката "Идеа" и "Даст"), на паркиралишту код базена "Борковац"(улица једносмерна, а не постоји сигнализација).

У Орловићевој улици биће постављена нова три "лежећа полицајца"(испред кућних бројева 79, 103 и 153), али и заштитна ограда(од кућног броја 143 до постојећег успоривача саобраћаја ка Борковцу) и неиспрекидана линија од ЈП "Водовод" до паркинга ресторана "Борковац".

Саобраћај ће се "лежећим полицајцем" успорити и у улици Вељко Дугошевић код истоимене основне школе.

Због честих саобраћајних несрећа три успоривача саобраћаја поставиће се и у улици Владимира Назора(код бројева 13,34 и 62).

Одобрено је и постављање три аутобуска стајалишта(код Техничке школе из смера центра ка школи и два код фабрика "Инсерт" и "Хачинсон", са обе стране коловоза) и проширивање постојећег(испред пословне зграде "Атријум").

Веће је одбило жалбе на Решења Одељења за локалне јавне приходе. Одбијене су жалбе Давора Игњатовића из Руме,"SDI Company" из Кленка и ДОО "Стефан" из Београда и "Intercord group" из Новог Сада.

Веће је изгласало и Одлуку о изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока 4-1-6 " Културни центар" у Руми, као и Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулљације за део блока 3-14-1 у радној зони у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001