Међународно признање за хртковачки КУД „Десанка Максимовић"

величина слова

26. јул 2016.

Festival u BugarskojКУД „Десанка Максимовић“ из Хртковаца имало је одличан наступ на међународном фестивалу фолклора „Балкан Фолк Фест“.

У питању је фестивал који се десету годину одржава у Бугарској, а ове године на њему учествује 269 ансамбала из 19 земаља.

Фестивал је почео 2. јуна и трајаће до 9. септембра. Хртковачко културно уметничко друштво боравило је у Бугарској од 16. до 22. јула и за свој наступ награђено је сертификатом "The Best of the best".

Ово је тек други пут, за деценију одржавања фестивала, да стручни жири додели овакво признање, каже председник КУД Десанка Максимовић" Горан Трлаић.

sertifikat"Заиста смо све одушевили нашим наступом. Стручни жири има праксу да након завршетка фестивала размотри могућност да некоме додели признање "The Best of the best", међутим, како су нам рекли, није било дилеме да смо својим наступом то заслужили и признање су нам уручили одмах. Веома сам поносан на наш ансамбл, а међу 20 фолкораша који су наступали у Бугарској су махом средњошколци и студенти. Овим сертификатом ми смо себи отворили врата свих фестивала у Европи и пред КУД "Десанка Максимовић" су многа путовања и промоција наше културе и традиције", поручио је Трлаић.

 

Хртковчани су се у Бугарској прославили уникатним извођењем "Врањанске свите", а домаћинима су се представили и извођењем песама на бугарском језику.

У квалитет КУД "Десанка Максимовић" имаће прилику да се увере и сви они који посете овогодишњу манифестацију "Римски дани" у Хртковцима.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001