Улагање у спортску инфраструктуру и додатних 600.000 за клубове

величина слова

26. јул 2016.

Predsednik MančićОдлуком о измени Одлуке о додели средстава из буџета Општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за Општину Рума за 2016. годину на јучерашњој седници Општинског већа издвојено је додатних 600.000 динара за спортске клубове у нашој Општини.

Поједини клубови су додатно финансијски подржани захваљујући пласману у више рангове(ФК "Младост" Буђановци и ФК "Борац" Кленак), док су неки средства добили за организацију великих такмичења(ЏК "Словен" Рума, КБК "РУ-09"), остварене успехе(ТК "Змај", СТK "Рума",) или прославу јубилеја(ФК "Слога" Вогањ, ФК "Борац" Кленак и ФК "Доњи Петровци"). До краја године остало је да се распореди још око 1,4 милиона динара за спортске клубове.

Поред 25 милиона динара за спортске клубове, Општина Рума је издвојила и 16 милиона динара за унапређење спортске инфраструктуре и закуп сала за 2016. годину. Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да је првенствени циљ локалне самоуправе да спортску инфраструктуру подигне на виши ниво и да свим клубовима обезбеди пристојне услове за тренинге и такмичења.

"Највише је фудбалских клубова, па ћемо на стадионима имати највише радова. Негде је потребна реконструкција свлачионица, негде трибина, а уложићемо и у инфраструктуру Атлетског клуба "Рума". Добили смо тартан(који се лепи) од Атлетског савеза Србије, а за стазе за трчање излићемо квалитетан тартан који ће деци омогућити предуслове за успешно бављење овим спортом. Што се тиче самих донација клубовима, ми покривамо трошкове котизација, судија, превоза, а за формирање играчког кадра ће клубови морати сами да се побрину и то да финансирају. Имамо случај да један фудбалски клуб игра "Сремску лигу" са истим учинком и прошле године када је буџет био око три милиона динара и ове када су од општине добили само 550.000 динара. Другим речима успех не долази са новцем, већ са енергијом људи у клубу и то се потврђује годинама уназад", изјавио је председник Манчић.

PSKДирекција за изградњу Руме ускоро завршава пројектовање за изградњу трибина за фудбалске клубове ГФК "Словен" Рума, "Борац" Кленак, "Полет" Никинци, "Јединство" Платичево, за изградњу и реконструкцију свлачионица на стадионима у Буђановцима, Стејановцима и Вогњу, а у Малим Радинцима ће на игралишту "Фрушкогорца" бити постављена ограда, истиче директорица овог јавног предузећа Владислава Стаменовић.

"Вероватно ћемо спровести и поступак пројектовања трибина у Доњим Петровцима. Након завршетка поступка видећемо које су добијене цене и надам се да ће опредељена сума бити довољна да већ у 2016. години завршимо све пројекте", казала је директорица Стаменовић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001