Уручено признање Општини Рума за ефикасност у издавању е-дозвола

величина слова

18. јул 2016.

E - dozvoleПотпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић уручила је јуче у Клубу посланика, у Београду, 102 рачунара локалним самоуправама и другим органима који ће омогућити да инвеститори у још краћем року долазе до електронске грађевинске дозволе.

Поред рачунара, министарка Михајловић је уручила и специјално признање Општини Рума за допринос ефикасној примени е-дозвола. Поред Руме признање је уручено градовима Сомбору, Ваљеву, Крушевцу, Вршцу и Смедереву, као и општинама Бечеј, Свилајнац, Велико Градиште и Апатин.

Подсетимо, Општина Рума у првих шест месеци примене новог система има највећи проценат решених пријава у Србији, чак 95%.

У име Општине Рума награду је примио начелник Општинске управе Душан Љубишић, који је том приликом рекао да је за нашу локалну самоуправу велика част што је у друштву најбољих у Србији.

"Од самог почетка смо заузели прави став и у Руми је примена новог система одмах заживела. Ово признање и претходна признања за рад Канцеларије за локални економски развој и Информатор о раду су велики подстрек и мотивација за још преданији и одговорнији рад. Признања су производ једног тимског рада одговорних и стручних људи на челу са председником Општине Рума Слађаном Манчићем и она су уједно и показатељ да смо на добром путу", поручио је начелник Љубишић.

Tanja Drobac i Dušan Ljubišić

Шефица Одељења за урбанизам и грађење Тања Дробац, под чијим окриљем се издају електронске дозволе, тврди да је признање велика сатисфакција за уложени труд.

"Важно је напоменути да су сви предмети који су прошли кроз наш електронски систем обрађени у законски прописаним роковима. Општина Рума је од самог почетка примене обједињене процедуре била у друштву локалних самоуправа које су биле похваљене од стране министарке Михајловић, а све захваљујући доброј припреми и договору са инвеститорима и пројектантима. Захваљујући доброј припреми ми смо дошли у ситуацију да смо обрадили 95% пријава, што је највећи проценат у Србији", истакла је Тања Дробац.

Рачунар DELL optiplex 3040 који је добила Општинска управа Општине Рума ће се користити за електронске дозволе. Републички геодетски завод је у сарадњи са Светском банком издвојио 85.000 евра за куповину 102 рачунара како би локалне самоуправе свој посао радиле још боље и брже.

Током јучерашње свечаности министарка Михајловић је најавила и реформу катастра. “Хоћемо да грађанима омогућимо да електронски подносе и своје захтеве Републичког геодетског завода, да укинемо редове и корупцију, да смањимо време чекања“, рекла је министарка.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001