Изложба слика "Ретроперспектива"

величина слова

13. јул 2016.

PlakatУдружење независних уметника Новог Сада

Галерија Културног центра у Руми
Петак, 15. јули у 20.00 часова
Улаз слободан

УНУНС је основала група уметника који су имали потребу да оформе нове циљеве и тежње у ликовној уметности, независно од постојећих удружења и институција, преиспитујући околину и себе. Поред бројних изложби, самосталних и колективних, учешћа на ликовним колонијама и аукцијама, један од најзначајнијих пројеката Независних је формирање међународног легата малог формата у Новом Саду у четири дисциплине: цртеж, слика, графика и фотографија. На овој изложби представљамо радове чланова удружења, академских сликара: Угљеше Цолића, Александра Опачића и Небојше Сланкаменца.

Изложба „Ретроперспектива“ нам открива широк спектар интересовања Независних уметника. Аутори нам се представљају портретима, пејзажима, актовима и апстрактним сликама у дисциплинама: цртеж, слика, графика и скулптура, ретроспективно приказујући сам пут настанка и развоја радова.

Изложбу треба сагледати из више перспектива јер излагачи негирају ограниченост одређеном тематиком, притом, показују интересовање за најразличитије стилове изражавања. Конзервативно критичко мишљење одређеног дела јавности да се један уметник мора бавити искључиво једном области и медијумом овде пада у воду пред налетом таласа различитости и богатства ликовног истраживања. Овакви „ретроперспективни“ прикази мишљења и виђења стања ствари су данас итекако потребни и вредни за проналажење ствараоца, али и публике на мапама узбурканог мора савремене ликовне сцене.

Посматрачи ће имати прилику да дубоко зароне у саму срж ликовног стваралаштва и на најпосреднији начин проживе стваралачки пут, како појединца, тако и групе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001