Представа "Догвил" - недеља, 10. јул

величина слова

6. јул 2016.

Недеља, 10. јул, 21.00 час
Камерна сцена Културног центра

Најтраженија представа у Србији је у децембру обележила годину дана играња, а за то време, Догвил је одигран четрдесет пута у позориштима, културним центрима, на отвореним сценама, без изузетка испуњених места, што је редак феномен у Србији, нарочито за практично независну продукцију.

Представа је носилац чак три награде на фестивалу Нови Тврђава театар (1-8. јул 2015. године, Чортановци, Србија):

• Награда за најбољу мушку улогу – Бранислав Трифуновић
• Награда за најбољу режију – Кокан Младеновић
• Награда за најбољу представу

 

Догвил је музичко-сценско дело. Током изведбе смењују се два тока: позоришна представа по драмском тексту Ларса фон Трира и концерт за чије нумере је стихове написао Кокан Младеновић.

Представу Догвил, позоришну адаптацију сценарија истоименог филма Ларса фон Трира, режирао је Кокан Младеновић, а музику композитора Марка Грубића изводи уживо Vrooom у саставу: Андријана Беловић (глас и клавијатуре), Jamal Al Kiswani (саксофони) и Марко Грубић (бас, лоопови).

Бранислав Трифуновић игра све мушке ликове. У улози Грејс је Тамара Алексић, а од лета 2015. и Милица Јаневски. Све остале женске ликове тумачи Милица Мајсторовић.

"Догвил" је прича о младој жени која, у бегу од групе гангстера, завршава у малом граду, интересантног назива Догвил. По самом доласку она наилази на јак отпор грађана који нису вољни да јој пруже заштиту, те да јој дозволе да се у њиховом моралном граду крије на сопствени ризик без обзира на њену спремност да помогне на било који могући начин. Међутим, уз помоћ Тома, локалног писца у успону, она ипак успева да пронађе модел по којем би осигурала своје право останка тако што ће обављати низ послова за сваког становника понаособ. Како је време пролазило тако се и опис њених послова мењао: од чишћења куће, заливања цвећа, певања у црквеном хору, преко чувања деце до задовољавања сексуалних потреба незаситих мушкараца овог моралног града.

Ауторе позоришне представе "Догвил" највише занима специфична психологија изолације која дугорочно оставља последице на психу сваког појединца у изолованој заједници. Јесмо ли се, деценијама изоловали од нормалног живота, након ратова, санкција и заблуда претворили у становнике "Догвила"?

Копродуценти представе Догвил су Миксер, СКЦ Нови Сад и Марко Грубић. Пројекат је подржао Сокој.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001