Одржана II седница СО Рума

величина слова

30. јун 2016.

Sednica SO RumaЗа нешто више од три сата заседања све 32 тачке, допуњеног дневног реда, данашње седнице СО Рума су усвојене. За поједине тачке је гласало и 40 од 43 одборника у румском парламенту.

Данас је изгласана Одлука о завршном рачуну буџета Општине Рума за 2015. годину, а челни људи локалне самоуправе оценили су да је завршни рачун показао да је буџетско пословање стабилно, да су све обавезе измирене на време, али и да је настављено инвестиционо улагање. Подршку је добио и први ребаланс буџета за 2016. годину, као и Одлука о укључивању грађана у процес доношења Одлуке о буџету и припреме Грађанског водича кроз буџет.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је истакао да је прошла година била успешна, а да у 2016. години има простора за напредак.

"Познато је да смо у 2015. години остали без пољопривредног прихода од лицитације земљишта. Међутим, до 1. маја ове године добровољно су се јавила 53 пољопривредника који су узурпирали око 900 хектара земљишта и сви они су у потпуности измирили своје обавезе по јединственој цени прописаној за територију Војводине. Преосталих 700 или 800 узурпираних хектара намеравамо такође да наплатимо и већ су покренуте прописане процедуре. Сав тај приход улази у овогодишњи буџет и на тај начин ћемо компензовати мањак на тој позицији у 2015. години", рекао је Манчић.

Zasedanje SO RumaСкупштина је усвојила низ одлука које регулишу област јавног превоза, па су тако изгласане одлуке: о ауто-такси превозу; о покретању поступка јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији општине Рума; као и Решење о именовању стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији Општине Рума. Стручним тимом ће председавати Стојша Јовановић, мастер инг. саобраћаја, а чланови су: Мирослава Паунић дипл. инг саобраћаја, Биљана Дамљановић дипл. економиста, Злата Јовановић, Тања Дробац, Светлана Ивошевић, Ненад Гршић, сви дипломирани правници.

Усвојена је и Одлука о привременом поверавању превоза путника у градском и приградском саобраћају на територији Општине Рума. Начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић нагласио је да су усвојене одлуке донете по угледу на градове и општине у којима је најуспешније регулисана област јавног превоза.

"Јавно-приватно партнерство са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника је најбољи модус који је применио и град Београд, али и Крагујевац, Суботица и многе друге локалне самоуправе. Поступак јавног приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији Општине Рума, трајаће између четири до шест месеци. Пошто данас истиче уговор са превозником"Мастербусом", док се не заврши цео поступак, ми по закону имамо могућност да донесемо одлуку о привременом поверавању превоза путника у градском и приградском саобраћају на територији Општине Рума на период од шест месеци. То смо данас и учинили а превоз ће обављати исти превозник. Одлука има за циљ да обезбеди континуитет услуга превоза за све категорије лица које остварују право на субвенционисан превоз у градском и приградском саобраћају", изјавио је Љубишић.

Gas RumaУсвојени су и Извештаји о пословању јавних предузећа: "Комуналац", "Гас-Рума", "План", "Дирекција за изградњу Руме", "Водовод" и Извештаји јавних установа.

Озваничена је и расподела добити јавних предузећа "Гас-Рума", "План" и "Комуналац", по којој 70% добити иде оснивачу, тј. Општини Рума, а 30% остаје у јавном предузећу.

ЈП "Гас- Рума" добит 13.559.890,01 динара:

Општини - 9.491.923,01;

Предузећу - 4.067.967,00.

ЈП "Комуналац" - добит 2.126.906,22 динара:

Општини - 1.488.834,35;

Предузећу - 638.071,87.

ЈУП "План" добит 426.105,51 динара:

Општини - 298.273,86;

Предузећу - 127.831,65.

Скупштина је донела Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора јавног предузећа чији је оснивач Општина Рума. ВД мандат директору ЈП "Водовод" истиче, па је неопходно покренути процедуру за спровођење јавног конкурса и изабрати најбољег кандидата који ће наредне четири године управљати "Водоводом". Такође, вд директор Слободан Красић је добио нови вд мандат, у трајању до шест месеци, у Центру за социјални рад Општине Рума. Данас су изабрана и стална радна СО Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001