Проширење капацитета и изградња нових фабрика у румској општини

величина слова

27. јун 2016.

rumska petljaНа последњој седници Општинског већа усвојена су два планска документа која имају за циљ да обезбеде услове за већи економски развој у нашој општини.

Одлуком о измени и допуни плана детаљне регулације насељеног места Добринци омогућено је проширење капацитета комплекса млина "Соле комерц" у овом селу. Изменама и допунама плана детаљне регулације насељеног места Добринци планирана је измена правила грађења и то у делу који се односи на индекс заузетости и индекс изграђености на працелама радних комплекса већим од 3.000m², односно индекс заузетости се повећава са 30% на 50%, а индекс изграђености са 0,6 на 1,0.

Због повећаног интересовања инвеститора Веће је донело Одлуку о доношењу Плана детаљне регулације "Румска петља запад" у Руми. Ова индустријска зона се налази преко пута "Румске петље", уз пут Рума- Шабац, а према речима председника Општине Рума Слађана Манчића један озбиљан инвеститор је заинтересован за скоро целу површину од око 100 хектара.

"Драго нам је што је велико интересовање инвеститора за улагање у румске радне зоне. Зато и спремамо нова планска документа. Прелиминарне разговоре смо већ обавили и инвеститор жели да од октобра крене са реализацијом свог пројекта. Ускоро ће се отворити и производни погон у једној сеоској месној заједници, у коме ће радити близу 100 људи. "Румекон" гради свој објекат, непалски инвеститор креће са радовима на објекту, а "Хачинсон" почиње изградњу друге фабрике. Уз то треба напоменути да водимо разговоре са још неколико потенцијалних инвеститора, стога, постоје реални изгледи да наставамо са трендом отварања нових радних места у реалном, привредном сектору", поручио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001