II Општинско веће - завршни рачун и давања из буџета Општине Рума

величина слова

24. јун 2016.

Opstinsko većeЛиквидност општинског буџета није била угрожена у 2015. години, показао је завршни рачун буџета Општине Рума, који се јуче нашао пред члановима Општинског већа. Укупно планирани приходи и примања Општине Рума за 2015. годину су остварени са 85,85% или у апсолутном износу од 1.589,425 динара, казао је шеф Одељења за финансије, привреду и пољопривреду Душан Бараћ.

"Укупна примања буџета у 2015. години су остварена са 85,42%, а у 2014. години са 81,78%. Заједно са пренетим неутрошеним средствима из претходне године остварени су са 86,08%, а у 2014. години са 81,99%. Из наведеног закључујемо да су посматрани приходи у односу на прошлу годину евидентно повећани", рекао је Бараћ и нагласио да би приходна страна била и већа да је спроведена лицитација пољопривредног земљишта.

Веће је усвојило и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о плаћању доприноса за пензијско и инвалидско осигурање и доприноса за здравствено осигурање за лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе.

Решењем председника Општине Рума хуманитарни турнир "Тројка из блока" је подржан са 50.000 динара. Подсетимо, "Тројка из блока" се одржава 2. јула, на кошаркашком терену код "Дома здравља", са почетком у 18 часова. Котизација за учешће у брзом шутирању тројки је 200 динара, а сав прикупљен новац биће намењен једној вишечланој, социјално угроженој породици са територије Општине Рума.

Савезу спортова Општине Рума биће уплаћен износ од 150.000 динара за регулисање трошкова одласка ђака на школску олимпијаду.

Веће је подржало и предлог да се за лечење детета, Ивани Јовановић из Руме одобри новчана помоћ у износу од 30.000 динара.

Именован је и нови састав Комисије за безбедност саобраћаја. Председник комисије је Душан Љубишић, његов заменик је Небојша Чергић, а чланови су: Вера Стојанац, Драган Филиповић, Драган Тодоровић, Брана Којић, Крум Васев и Стојша Јовановић. 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001