I седница Већа- набавка противградних ракета и кадровска промена

величина слова

15. јун 2016.

Sednica u G. kuciНа данашњој седници Већа формиран је стручан тим за спровођење јавног-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности од општег интереса из своје надлежности, односно поверавања обављања комуналне делатности линијског превоза путника у градско-приградском саобраћају на територије Општине Рума. Стручним тимом ће председавати Стојша Јовановић, мастер инг. саобраћаја, а чланови су: Мирослава Паунић дипл. инг саобраћаја, Биљана Дамљановић дипл. економиста, Злата Јовановић, Тања Дробац, Светлана Ивошевић, Ненад Гршић, сви дипломирани правници.

Усвојен је и Предлог Закључка о набавци противградних ракета за потребе функционисања противградних станица на територији Општине Рума. У румској општини тренутно је активно 12 противградних станица и локална самоуправа сваке године издвоји средства за куповину додатних ракета како би се спречила штета изазвана градом. Како би поступак набавке окончао што пре, Општина Рума се одлучила за малу набавку вредну 600.000 динара, што и јесте најбржи начин да се ракете допреме у противградне странице.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је информисао јавност и да неће имати помоћника у новом мандату.

"У циљу уштеде буџетских средстава, без обзира што по систематизацији имам право на три помоћника председника општине, у наредном периоду нећу имати ниједног. Господин Крум Васев ми је у претходном периоду био помоћник задужен за социјална питања и добро је радио свој посао и на томе сам му захвалан. Он ће наставити да ради у области социјалних питања, али кроз неке друге ангажмане. То је наша политичка одлука, али и она доноси значајну уштеду у општинском буџету ", рекао је први човек румке општине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001