I седница Већа - буџетске апропријације и правилник за доделу средстава верским заједницама

величина слова

15. јун 2016.

KonstitutivnaОпштинско веће Општине Рума одржало је данас конситутивну седницу. Председник Општине Рума Слађан Манчић честитао је новим већницима именовање и пожелео им успешан рад и добру сарадњу.

Првих шест тачака дневног реда биле су везане за промену буџетских апропријација и употребу буџетске резерве, а њиховим усвајањем омогућено је нормално функционисање румског базена, УПВО "Полетарац, учешће у суфинансирању пројекта Комесаријата за избеглице - куповина кућа са окућницом, исплата по пресуди Апелационог суда на терет Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" и изградњу бунара на Фишеру.

"Током летње сезоне потребно је ангажовати додатне раднике у СЦ "Рума", који су распоређени на базену, стога је било неопходно извршити промену буџетске апропријације. Такође, аплицирали смо за средства са виших нивоа власти за бушење и опремање бунара на изворишту Фишеров салаш. Терет ПДВ-а је "пао" на локалну самоуправу па је потребно повећати позицију у буџету. Стигла је и пресуда Апелационог суда у Новом Саду по којој је Градска библиотека дужна да за трошкове суђења и одштете једној нашој суграђанки уплати нешто преко 600.000 динара. Наиме, обавештен сам да је 2010. године дошло до пада и повреде кука наше суграђанке у Градској библиотеци, након чега је ова установа тужена и ово је судски епилог", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Веће је подржало Предлог Правилника о расподели буџетских средстава црквама и верским заједницама које делују на територији општине Рума у 2016. години.

"Врло брзо ће бити расписан и конкурс за поделу 4 милиона динара које смо определили из буџета општине за санацију, поправку црквених објеката. Ми смо прошле године имали два конкурса на којима смо додели 4 милиона динара. Овог пута цео износ иде на једном конкурсу и наставићемо да и у наредним годинама помажемо обнову црквених храмова на територији наше општине", казао је Манчић.

Решењима председника Општине Рума додољено је 100.000 динара за организацију Штрапаријаде, док је 50.000 динара обезбеђено за моторијаду коју овог лета организује Мото клуб "РУ45" из Руме.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001