Признања за хуманост

величина слова

14. јун 2016.

Dodela priznanjaСветски дан добровољних давалаца крви обележен је данас у Руми свечаном доделом признања заслужним грађанима, који су својим хуманим чином помогли лечење или спасили нечији живот.

Свечаност је одржана у Културном центру Рума, а у току прошле године 65 добровољних даваоца крви стекло је право да добију признање Црвеног крста, од чега су неки дали крв и 75 пута.

Додели признања је присуствовао и начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић који се захвалио добитницима и оценио да су даваоци крви хероји друштва.

 

Plakete za davaoce"Велика ми је част и задовољство да вам се данас у име локалне самоуправе и у име целог друштва, коме свесрдно и хумано помажете, захвалим и честитам вам Светски дан добровољних давалаца. Захваљујем се и Црвеном крсту без чије организације и подршке ово не би било могуће. Желим вам пуно успеха у личном, приватном животу, пуно здравља и среће", рекао је Љубишић.

Председник Црвеног крста Рума Мирослав Милошевић истиче да је румска организација поносна на готово 1.900 људи, наших суграђана, добровољних давалаца крви.

DavaociУ току прошле године, каже Милошевић, реализовано је 18 акција доборовољног давања у граду Руми и у селима Грабовци, Платичево, Хртковци, као и у другим трансфузиолошким установама у Републици Србији. Крв је дало укупно 1.124 даваоца укључујући и 200 нових младих људи. Милошевић напомиње да ће рад Црвеног крста и надаље бити усмерен на васпитно-мотивациони рад, пропагирање и анимирање нових добровољних давалаца крви, а првенствено младих.

"С поносом можемо истаћи добре резултате нашег рада са средњошколском омладином - у бројкама, на такозваној омладинској акцији за средњошколце, анимирали смо 107 ученика матураната. Темељни принципи доборовољног давалаштва крви хуманост, солидарност, доборовољност, бесплатност и анонимност доказ су најтешње блискости са нашом организацијом. Црвени крст следећи своју мисију на ублажавању људске патње, мобилизацијом снага човечности, промоцијом, унапређењем хуманитарних вредности унутар заједнице, значајно место у свом раду посвећује доборовољном давалаштву крви и наравно вама као појединцима којима данас исказујемо поштовање и дубоку захвалност. Свима честитам 14. јун, Дан доборовољних давалаца крви, живели", поручио је Милошевић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001