Дамјан Марковић због повреде без медаље у Грчкој

величина слова

14. јун 2016.

Дамјан МарковићНа Европском првенству за јуниоре, сениоре и сениорке у combat саватеу које је одржано у Врахатију (Коринт, Грчка) од 9. до 12. јуна, репрезентације Србије је наступила са 9 спортиста и освојила 8 медаља: једну сребрну и седам бронзаних.

Наш најискуснији члан тима Дамјан Марковић, члан Савате бокс клуба "Рума", први пут се вратио без медаље због прелома руке у другој борби против хрватског представника. Он је убедљиво 3:0 победио свог противника иако је у трећој рунди поломио кост на десној подлактици. У првој борби је радио нерешено против француског репрезентативца, али повреда га је спречила да наступи у четвртфиналу у борби за медаљу. У његовој категорији сениора до 70кг било је 9 такмичара и био је фаворит за улазак у финале. Надамо се да ће Дамјан Марковић кога чека операција у Ургентном центру у Београду бити добро и наставити успешну спортску каријеру.

Покровитељи наступа нашег тима били су Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта, Општина Рума и Савез Спортова Општине Рума.

Сребрну медаљу освојила је Тијана Вуковић, сениорка до 75кг, иначе члан КБС "Победник" из Београда.

Бронзане сениори:
-Јован Икић +85кг члан СК "Војводина" из Новог Сада,
-Горан Сучевић до 80кг члан СК "Банат" Зрењанин и
-Никола Параћ до 75кг члан СК "Горан Остојић" из Београда,
-сениорка Јована Миловановић до 56кг члан КБС "Победник" из Београда
и јуниори:
-Никола Вукашиновић до 65кг,
-Јован Стевановић до 70кг и
-Здравко Богичевић до 80кг сви из СК "Горан Остојић" из Београда.

Сви наши такмичари дали су све од себе и овим медаљама показали да је репрезентација Србије у combat саватеу упркос смени генерације још увек у европском врху у саватеу.

Поред њих наш тим су чинили и тренери: селектор Мирослав Оџић из Новог Сада, Дејан Гавриловић из Београда и Слободан Попов из Зрењанина.

Судије: Маја Оџић из Новог Сада, Велимир Карановић из Београда и Зоран Милосављевић из Сенте као и вођа тима Миодраг Ракић из Руме.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001