Одржано "Вече борилачких спортова"

величина слова

13. јун 2016.

Borilacke vestineБокс клуб "Словен" из Руме организовао је у суботу 11. јуна "Вече борилачких спортова". У сали БК "Словен" промовисано је укупно пет борилачких вештина, а у програму су поред домаћина учествовали и чланови румског џудо клуба "Словен", теквондо клуба “Змај” из Руме, реалног аикидоа “Витези румски”, винг чун кунг фу клуба “Шаолин” из Руме. Румљанима се представио и београдски кунг фу клуб “Змајево гнездо”, као и кунг фу академија “Чуен” из Лондона.

Потпредседник БК "Словен" Бранко Мандић изразио је наду да ће ова манифестација допринети популаризацији борилачких вештина код младих и да ће деца уместо на улици своје време проводити у спортским салама.

Vece borilackih sportovaBorilackeПредседник Војвођанског боксерског савеза Јовица Панић тврди да је ова манифестација победа свих борилачких спортова и спорта уопште.

"Овакве приредбе доприносе масовности, а наш циљ је да се што више младих бави спортом. Треба похвалити иницијативу БК "Словен", који један од најорганизованијих у Војводини, да се на овај начин промовишу праве спортске вредности. Некада је ова сала била руина, а сада је напорима БК "Словен" реновирана и у њој се одржавају спортске манифестације којима се поносимо", казао је Панић.

PublikaПромоцији борилачких спортова присуствовао је и начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Ми се трудимо да све спортске манифестације испратимо и финансијски и логистички. Заједнички промовишемо праве спортске вредности и у будућности спортски клубови ће имати подршку локалне самоуправе", рекао је Љубишић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001