Промоција спортског духа и фер плеја на Румским дечијим олимпијским играма

величина слова

13. јун 2016.

Decije olimpijske igreV Румске дечије олимпијске игре одржане су у суботу у дворишту Tехничке школе. Учествовало је близу 200 предшколаца који су се такмичили у скоку у даљ, бацању вортекса и трчању на 30 метара, а екипно су се деца такмичила у надвлачењу конопца.

Игре је свечано отворио први румски олимпијац, учесник Олимпијских игара у Сочију у бобу двоседу, Александар Бундало, вишеструки првак државе у скоку удаљ и троскоку и од недавно члан Општинског већа задужен за спорт.

Манифестацију су организовали УПВО "Полетарац" и Удружења спорт за све “Мост”, а и ове године одржавање дечијих олимпијских игара помогла је Општина Рума.

OlimpijadaOlimpijada"Можемо слодобно рећи да је ово већ традиционална манифестација, јер се одржава већ пети пут у Руми и по томе је јединствена у региону. Новина је да су ове године учествовала деца и из Старе Пазове, Пећинаца, Ирига, Врдника. Локална самоуправа ће и у наредном периоду подржавати овакве активности", рекао је на отварању манифестације начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.
Као и ранијих година уприличен је и свечани дефиле екипа по угледу на праву Олимпијаду, а затим је отпевана и химна "Боже правде". Након свечаног отварања започело је такмичење у коме су деца демонстирала спортски дух и фер плеј, у складу са мотом манифестације: "Радост у победи – достојанство у поразу".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001