Јубилеј у ГЦ "Срем"

величина слова

7. јун 2016.

GC SremГеронтолошки центар "Срем" обележио је јуче свечаном академијом четири деценије постојања.

Свечаности су присуствовали представници Министарства рада, запољшавања и социјална питања, Општине Рума, установа које се баве социјалном политиком и бројни пријатељи и сарадници установе.

Програм свечане академије припремили су корисници ГЦ "Срем", а подршку хору и литералној секцији ове установе дали су ТО "Плави чуперак", АНИП "Бранко Радичевић" и стална гошћа и дугогодишња пријатељица ГЦ "Срем" Анђелка Говедаровић. Поводом 40 година постојања установе јуче је представљена и монографија "Јуче-данас-сутра", коју су припремиле Даница Јеремић и Нада Пошарац.

 

IvanisevicУ име Министарства рада, запољшавања и социјалних питања поздравну реч упутио је државни секретар Ненад Иванишевић.

"Ово је једна од најбољих установа социјалне заштите у нашој земљи. И док сам био директор ГЦ у Суботици ја сам често говорио: када хоћете да видите како се правилно и добро брине о корисницима онда треба да одете у ГЦ "Срем" у Руми. Са поносом истичем да је Министарство и у овој години финансијски подржало унапређење нивоа услуга у овој установи. Финансирали смо изградњу лифта, што је изузетно битно за све кориснике који нису покретни. Наравно наставићемо и даље да помажемо рад ЦГ "Срем", установе која на најбољи могући начин репрезентује социјалну заштиту у Србији", рекао је Иванишевић.

Marija StojcevicЗаменица председника Опшине Рума Марија Стојчевић је истакла да ГЦ "Срем" са правом ужива углед и репутацију једне од најбољих установа тог типа у Србији.

"Поред врхунских услова, здравствене неге, ову установу карактерише и велики ентузијазам њених запослених и корисника, те у ГЦ "Срем" имамо бројне секције у којима се на најквалитетнији могући начин проводи слободно време", казала је Марија Стојчевић.

"ГЦ "Срем" је прошао низ развојних циклуса и увек је стремио ка унапређењу квалитета услуга.

Danica JeremicДанашњи капацитет установе је 285 корисника и тај број је уређен Уредбом о мрежи корисника које одређује ресорно министарство.

Директорица ГЦ "Срем" Даница Јеремић истиче да је унапређење квалитета боравка трајна мисија ове установе.

"Ми се трудимо да нашим корисницима поред идеалних стамбених услова, исхране, здравствене неге и хигијене пружимо и оно што се зове надградња у социјалној заштити а то је културно - забавни живот. Анимирамо и мотивишемо наше кориснике да слободно време креативно проведу и све то чини овај Дом посебним", сматра директорица Јеремић.

GC Srem - svecana akademijaGC SremГЦ "Срем" ће ускоро пустити у рад лифт у А објекту, а у току је и поступак куповине санитетског возила. Такође, планирано је и реновирање 25 купатила у овој години.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001