Састанак начелника сремских градских и општинских управа

величина слова

1. јун 2016.

Sastanak u Gradskoj kućiНачелници градских и општинских управа у Срему састали су се данас у Градској кући у Руми, а централна тема састанка била је примена одредаба Закона о општем управном поступку, које ступају на снагу од 8. јуна.

Начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић истиче да је састанак сазван са циљем да све локалне самоуправе у Срему спремно дочекају нову законску регулативу.

"Настављамо са добром праксом одржавања заједничких састанака. Сада је ред дошао и на Руму да буде домаћин. Заинтересовани смо да разменимо искуства на локалном нивоу, поделимо једни другима савете и сугестије не би ли у Срему та примена закона била што боља и квалитетнија. Законска регулатива која ступа на снагу 8. јуна предвиђа да грађани неће више морати да прибављају, за остваривање својих права, било какву документацију него ће органи по службеној дужности достављати другим органима потребну документацију. То су на пример: извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству, уверење о некажњавању итд. Вероватно ће бити одређених проблема у почетку, као и увек кад се уводи нешто ново и сврха овог састанка је да се ти проблеми предвиде и превазиђу", изјавио је Љубишић.

Начелник митровачке Градске управе за опште и заједничке послове Мирослав Јокић сматра да ће сремске локалне самоуправе спремно дочекати примену Закона.

"Важно је да начелници градских односно општинских управа Сремског округа разговарају о тренутним проблемима, унапређењима која су постигли у својим општинама, саветима како да функционишемо боље, будемо што услужнији према нашим грађанима. Закон о општем управном поступку, члан 103 заслужује један састанак јер је изузетно значајан за грађане и не желимо ништа да препустимо случају. Верујем да ћемо сви заједно успети да применимо све одредбе закона на најбољи могући начин", рекао је Јокић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001