Грађански водич кроз буџет

величина слова

Поштоване суграђанке и суграђани,

Управа Општине Рума вам са поносом представља први Грађански водич кроз буџет наше општине.

Овај документ помоћи ће вам да боље сагледате буџет - како се пуни општинска каса, а на шта се све новац троши, који су најважнији пројекти који ће се финансирати из овогодишњег буџета, као и како смо реализовали пројекат укључивања грађана у буџетски процес.

Осим најважнијих информација о планираном буџету за 2016. годину, овај документ вам пружа и информације о околностима и смерницама којима смо се водили приликом састављања буџета.

Надамо се да ће вам Водич олакшати сналажење у најважнијем финансијском документу наше општине и учинити буџет приступачнијим и разумљивијим.

Ову акцију спроводе Балканска истраживачка мрежа (БИРН Србија) и НАЛЕД у сарадњи са Општином Рума у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање. Увођењем праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалним буџетима, овај пројекат за циљ има да ојача улогу коју медији, цивилни сектор, представници локалних бизниса и грађани имају у демократским процесима на локалу и да ојача кредибилитет одлука јавне администрације. Све информације о пројекту можете видети овде. Пројекат су подржале Европска унија у оквиру ИПА програма „Подршка цивилном друштву 2013“ и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.

Преузмите Грађански водич кроз буџет

Inspekcijska služba
Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian

ISO 9001