Example of Table Blog layout (FAQ section)

Одржана XXXVIII седница СО Рума

величина слова

31. март 2016.

PredsedavajućiГрађани који се греју на даљински систем грејања од априла ће плаћати за 10,9 одсто умањене рачуне, а такву Одлуку подржали су одборници Скупштине општине Рума на данашњем заседању.

Умањену цену ће плаћати и грађани којима се грејање обрачунава по старом паушалном начину, као и они којима се грејање обрачунава по испорученој топлотној енергији.

Председник СО Рума др Александар Мартиновић је истакао да је локални парламент донео добру одлуку, која у себи садржи равнотежу између интереса грађана и могућности ЈП "Стамбено".

"Изашли смо у сусрет грађанима да цена грејања буде нижа, јер за тако нешто постоје реалне основе. Цена мазута и гаса је нижа и постојао је простор да се актуелна цена грејања снизи. Са друге стране трудили смо се да не угрозимо пословање ЈП "Стамбено" и гурнемо га у још веће финансијске проблеме. Ми смо ово предузеће, по преузимању власти, затекли у катастрофалном финансијском стању и сада чинимо значајне помаке ка стабилизацији пословања", изјавио је Мартиновић и напоменуо да је посао фирми која очитава калориметре дат једној фирми без тендера, управо за време претходне власти.

Нова цена по паушалном начину обрачуна износи 95,89 динара без ПДВ-а за стамбени и 143,83 динара по метру квадратном за пословни простор.

По утрошку топлотне енергије цена у првој и другој групи варијабилног дела изворне цене износи 6,56 дин/kWh, док је у трећој и четвртој групи цена 9,84 дин/kWh. Фиксни део цене за прву и другу групу је 32,48 динара по метру квадратном, цена за трећу групу је 48,71 динара а за четврту 97,43 динара. Све цене су изражене без ПДВ-а.

Упркос тешким временима, у претходне две године, Општина Рума је доживела економски процват сматра Мартиновић.

"Створили смо повољан пословни амбијент. Отворили смо три велике фабрике, упослили смо за то време 1.400 људи у реалном, привредном сектору. За две седмице положићемо камен темељац и за нову фабрику непалске компаније "Cinnovation group". У првој фази, према Елаборату који је достављен, посао ће добити 409 грађана наше општине, а када прораде све три линије биће ангажовано преко 1.000 радника. Ми ћемо наставити са политиком отварања нових радних места, а велику захвалност и овог пута бих упутио Влади Србије, јер је имала разумевања за нашу локалну самоуправу. Уосталом, током образлагања буџета у републичком парламенту, премијер Александар Вучић је баш нашу општину похвалио и истакао да је она пример како се на одговоран начин води једна локална самоуправа", нагласио је Мартиновић.

SO RumaНа данашњој седници су усвојене све тачке дневног реда, а поред именовања Срђана Николића за директора ЈП "Стамбено", на мандат од четири године, највише пажње је поклоњено Решењу о прибављању непокретности у јавну својину општине Рума путем размене непокретности (некадашњи биоскоп "Техника").

Председник Општине Рума Слађан Манчић је за скупштинском говорницом поновио да су у поступку размене непокретности заштићени интереси Општине Рума, те да ће поред разлике у цени коју инвеститор мора да исплати(24.335,72 евра), добијања два локала који се одмах могу издавати, велики бенефит бити и запошљавање 20 радника, на шта се инвеститор обавезао. Подсетимо, инвеститор планира да на месту некадашњег биоскопа "Техника" изгради диско-клуб/фитнес центар и теретану, док Општина Рума добија локал(98) у улици ЈНА 135(преко пута ЈП "Гас-Рума") и магацински простор површине 68.

"Већ неколико пута сам рекао да ако не будемо улагали у ове објекте, мораћемо издавати решења о рушењу, стога је у интересу Општине Рума да све објекте који оптерећују локални буџет, прода заинтересованим инвеститорима, као у случају "плаве зграде". Улагање у обнову зграде биоскопа "Техника" је процењено на око 65.000 евра, те је јасно да је непосредна размена далеко више у интересу Општине Рума", казао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001