XXXXI седница Општинског већа - Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта

величина слова

30. март 2016.

Slađan MančićОпштинско веће је на јучерашњој седници усвојило Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Рума за 2016. годину.

Општина Рума једна је од малобројних локалних самоуправа која је испоштовала кратке рокове Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Приликом израде Годишњег плана Комисија се суочила, поред кратког рока и са бројним другим препрекама. Подаци о површинама парцела из Републичког геодетског завода се нису слагали и било је потребно много рада и енергије да би се овај Годишњи програм завршио, тврди председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Уз савестан и одговоран рад Комисије за израду Годишњег плана успели смо да овај важан документ проследимо у скупштинску процедуру. Рокови су били изузетно кратки, Правилник је донет у фебруару и по њему 31. март је крајњи рок да се направи Годишњи програм и прође све оне неопходне процедуре укључујући и сагласност од ресорног министарства. Колико сам ја обавештен, ми смо једна од малобројних општина која је успела да испоштује рокове и Годишњи план ће се у четвртак 31. марта наћи пред одборницима на Скупштини", рекао је председник Манчић.

Недоношење Годишњег програма повлачи за собом и одређене санкције попут укидања трансферних средстава и великих новчаних казни.

Чланови Већа су на јучерашњој седници усвојили Одлуку о приступању реализацији Конкурса за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката и објеката фекалне канализације (Израда истражно експлотационог бунара ИЕБ-13/2015 на изворишту "Фишеров Салаш" ЈП "Водовод" Рума) који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Подржан је предлог Одлуке о приступању и уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта у 2016. години који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Обе Одлуке су предуслови за учешће Општине Рума на поменутим расписаним конкурсима.

Скупштина Општине Рума изјасниће се на седници у четвртак 31. марта о предлогу Општинског већа да се Срђан Николић именује за директора ЈП "Стамбено".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001