Сећање на младог хероја и бољи живот за становнике улице Мише Убоје

величина слова

29. март 2016.

Ulice Miše UbojeНакон више година ишчекивања становници улице Мише Убоје у Руми добили су коначно инфраструктурно опремљену улицу. Поред афалтираног коловоза, тротоара и канализације, Рума је на достојан начин одала пошту свом суграђанину Миши Убоји који је у августу 1998. године погинуо у јужној српској покрајини на Косову и Метохији, током одслужења војног рока. Свечаном отварању улице присуствовали су челни људи румске општине, предвођени председником општине Слађаном Манчићем и председником СО Рума др Александром Мартиновићем. Гости на отварању су били министар правде Никола Селаковић, као и родитељи Мише Убоје, Нада и Перо.

За радове у илици Мише Убоје издвојено је око 40 милиона динара из буџета Општине Рума.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је истакао да се град напокон одужио Миши Убоји, који је херојски дао свој живот за нашу земљу и да ће његово име живети док је Руме и Србије.

"Од 2002. године мештани ове улице чекају асфалт, а родитељи да се на достојан начин укаже поштовање према нашем трагично настрадалом суграђанину. Уређење ове улице је обећавано годинама, али је тек ова локална самоуправа показала искрену намеру да својим становницима обезбеди нормалне услове достојне 21. века, али и уједно ода дужно поштовање Миши Убоји. Када смо усвајали буџет за 2015. годину, рекли смо да ћемо испоштовати сваку ставку, све планиране радове и зато смо поносни што је улица након скоро деценију и по уређена. Ми наша обећања испуњавамо и то је разлика у односу на претходне локалне самоуправе у Руми", поручио је Манчић.

Миша Убоја, који је погинуо као двадесетогодишњак бранећи српски народ на најсветијој српској земљи, узор је и пример данашњим генерацијама како се воли своја отаџбина, сматра председник СО Рума др Александар Мартиновић.

"Он је показао како се за Србију умире, а на нама је у 2016. години је да покажемо како се за Србију живи и ради. Миша Убоја нажалост није међу нама још од 1998. године, али сећање на њега је и даље живи. Уређење ове улице је само један у низу пројеката Општине Рума, али оно што га издваја у односу на друге је симболика. Сада смо одужили један дуг који претходне власти нису и након 14 година урађено је оно што је требало учинити још 2002. године. Аутомобилом се овуда до скоро није могло проћи, а пешице можда, под условом да не пада киша. Ова локална самоуправа прелази са речи на дела и грађани Општине Рума треба да знају да ћемо се трудити свим силама да наставимо економски развој и успоставимо још већи квалитет живота за становнике наше општине", нагласио је Мартиновић.

Министар Селаковић је оценио да Рума има заиста чиме да се подичи, било да је то отварање радних места, унапређење путне инфраструктури или свеукупно подизање животног стандарда.

"Колико је само било локалних самоуправа које иза себе нису имале никакве резултате. То није случај сада са Општином Румом и она је заиста један "бисер", када анализирамо управљање локалном самоуправом. Поред тога што сада можемо да нормално прођемо овом лепом улицом, која је пре асфалтирања личила на прашњави шор, ми одајемо и почаст младом српском хероју, који је положио свој живот на "олтару отаџбине". Име Мише Убоје ће се захваљујући и овој улици изговарати докле год постоји Рума", рекао је Селаковић.

Министар Селаковић је обећао и помоћ у виду бесплатних садница дрвећа које ће додатно украсити улицу Мише Убоје.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001