Државни секретар Иванишевић задовољан социјалном заштитом у Руми

величина слова

24. март 2016.

Иванишевић у посети РумиДржавни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Иванишевић, посетио је данас Градску кућу и са председником општине Рума, Слађаном Манчићем, разговарао о стању социјалне заштите на територији општине Рума.

Председник Манчић је упознао секретара са свим пројектима који се спроводе у оквиру Центра за социјални рад општине Рума, као и са пројектима у оквиру других институција који се баве социјалном заштитом. „Закључак са састанка је да је ситуација што се тиче социјалне заштите доста добра. Договорено је да у наредном периоду заједно обиђемо све установе социјалне заштите како би видели на терену каква је ситуација и које су потребе с обзиром да је Министарство вољно да нам изађе у сусрет и помогне нам“, рекао је председник Манчић.

 

Mančić i IvaniševićДржавни секретар Иванишевић је изразио задовољство због посете Руми. „Сваки пут кад дођем у Руму видим корак напред у области социјалне заштите, односно у области бриге према људима којима је та брига неопходна. Користим прилику да похвалим председника општине и руководство општине јер се веома одговорно брине о људима којима је помоћ потребна. Ми смо данас разговарали о новим пројектима у које Општина може да се укључи. Ми смо спремни да пружимо подршку. Србија је приступила европском програму EaSI и помоћи ћемо свим општинама које буду заинтересоване да учествују на том пројекту. У наредних десетак дана обићи ћемо све установе, не само у Руми већ у целом Срему и очекујемо да после тих разговора направимо један заједнички пројектни тим где би општина Рума заједно са Министарством већ припремила пројекат за нови конкурс који ће бити расписан у мају од стране Европске комисије“, изјавио је државни секретар Иванишевић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001