Свечано отворена реконструисана Градска пијаца - Нови услови на старој локацији

величина слова

22. март 2016.

Gradska pijacaУз присуство великог броја грађана данас је у Руми свечано отворена реконструисана Градска пијаца. Овај пројекат, вредан 23 милиона динара, заједнички је финансиран од стане Општине Рума и ЈП "Комуналац". Поред локалних званичника председника Општине Рума Слађана Манчића и председника СО Рума др Александра Мартиновића и њихових сарадника, свечаном отварању присуствовали су и државни секретари у републичким министарствима, народни посланици и челници суседних општина.

Председник Слађан Манчић је истакао да Румљани добијају уређен пијачни простор какав и заслужују, те да је реконструкцијом Градске пијаце улепшан строги центар града.

Svečano otvaranje"Иако пада киша ми смо овде данас окупљени по лепом времену. Кажем то јер је управо киша била један од разлога због чега смо и кренули у реконтрукцију пијаце. Сведоци смо били да су овде продавци деценијама довијали на разне начине да се сакрију од кише, снега и ветра. Ширили су шаторска крила, најлоне, импровизовали, али сада је све то прошлост. Захваљујући локалној самоуправи која брине о својим грађанима сада је Градска пијаца добила потпуно нов изглед, наткривен простор који ће понудити боље услове и продавцима и купцима", поручио је Манчић.

Велику подршку за све пројекте које Општина Рума спроводи, било да је то реконструкција Градске пијаце, 40 милиона динара вредни радови у улици Мише Убоје или довођење инвеститора, локална самоуправа има у Влади Србије и надлежним министарствима, рекао је председник Манчић.

"Није случајно што је наша општина на путу просперитета. Подсетићу, ми смо у децембру 2013. године имали дуг од 379 милиона динара, а данас смо у плусу и не дугујемо ником ништа. Могуће је из великог минуса доћи до плуса, ако се ради одговорно, предано и храбро. "Скинули" смо 1.400 у протеклом периоду са евиденције Националне службе за незапослене. Тај инвестициони и економски замајац који се покренуо у румској општини окреће се у правом смеру. Нова радна места, кроз порез на зараде, доносе приходе у општински буџет и онда има простора за реализацију оваквих пројеката, попут реконструкција Градске пијаце", нагласио је Манчић.

Градска пијаца у Руми сада у понуди има 168 тезги, а наткривено је укупно 1.300 метара квадратних. Реновиран је јавни тоалет, а бехатоном је поплочан пролаз дуж пијаце између Завичајног музеја и Католичке цркве, па све до улице ЈНА.

Председник СО Рума др Александар Мартиновић је на данашњем свечаном отварању напоменуо да локална власт испуњава своја обећања грађанима румске општине.

"Многи нису веровали да смо у стању да за кратко време ову општину извучемо из тешке економске и финансијске кризе, у каквој је она била за време бивше власти. Обећали смо грађанима Руме бољи живот и економски напредак. Успели смо прошле године да отворимо фабрику "Everrest production", пре месец дана фабрику "Хачинсон", а већ за неколико дана положићемо камен темељац и за нову фабрику непалске компаније "Cinnovation group". Број незапослених у Општини Рума се стално смањује и ми ћемо наставити са политиком инвестиција, отварања нових радних места, али и побољшањем услова за наше пољопривредне произвођаче, као што је то данас случај, па ће будућа продаја на Градској пијаци бити много једноставнија и лакша", рекао је Мартиновић.

Државни секретари у министарствима привреде и пољопривреде Драган Стевановић, Данило Голубовић, народни посланик Зоран Бабић, помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић и директор Дирекције за имовину Јован Воркапић су изразили заједнички став да је Општина Рума локална самоуправа за пример свима у нашој земљи и да је реконструкција Градске пијаце један од најбољих примера како на квалитетан начин опорезовани новац вратити грађанима и створити боље услове за живот.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001