Ново злато за Дамјана Марковића

величина слова

22. март 2016.

Дамјан МарковићУ недељу, 20. марта, у Спортском центру "Рума" одржано је Првенство Србије у комбат саватеу на којем су спортисти Савате бокс клуба "Рума" освојили 1 златну, 1 срeбрну и 1 бронзану медаљу. Дамјан Марковић наш најуспешнији такмичар освојио је златну медаљу у категорији до 70кг за сениоре победивши Марка Милосављевића из Савате бокс клуба "Олимп" Шимановци, прекидом у другој рунди. Дамјан је овом победом потврдио статус репрезентативца и уједно је обезбедио наступ на Европском првенству у комбат саватеу, које се одржава у јуну месецу у Коринту, Грчка. Од румских спортискиња Сања Тошић је освојила сребрну медаљу до 70кг, а Александра Ђорђевић бронзану медаљу до 56кг.

Организатори такмичења били су Савате бокс клуб "Рума" и Савате Савез Србије. Покровитељ је била Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта, Општина Рума и Савез Спортова Општине Рума.

"Од Дамјана Марковића, најуспешнијег сениора Општине Рума, очекујемо да ће и ове године остварити врхунски резултат за државни тим Србије и нашу Општину као и претходне четири године. Овај изузетан спортиста се ниједанпут није вратио без медаље са великих међународних такмичења и један је од главних ослонаца српске репрезентације", рекао је Миодраг Ракић, председник Савате бокс клуба "Рума".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001